Home Cinema: Ιντιάνα Τζόουνς και ο… πόλεμος των γουόκ

Home Cinema: Ιντιάνα Τζόουνς και ο… πόλεμος των γουόκ

Μία από τις πιο… λαχταριστές ταινίες που κυκλοφορούν στην πλατφόρμα του Netflix μας ξεναγεί στον κόσμο της ταϊλανδέζικης γαστρονομίας, μέσα από μια συναρπαστική κόντρα

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πείνα ★★★
ΔΡΑΜΑ (2023)
Σκηνοθεσία: Σιτισίρι Μονγκολσίρι
Ερμηνείες: Νοπατσάι Τσαϊγιάναμ, Μπουμιμπχάτ Θαβορνσίρι

Μία από τις πιο… λαχταριστές ταινίες που κυκλοφορούν στην πλατφόρμα του Netflix μας ξεναγεί στον κόσμο της ταϊλανδέζικης γαστρονομίας, μέσα από μια συναρπαστική κόντρα. Η Αόι, μια νεαρή μαγείρισσα που φτιάχνει νουντλς στην οικογενειακή της καντίνα, βρίσκεται να δουλεύει υπό τις εντολές ενός από τους πιο διάσημους σεφ της πόλης. Το ταλέντο και η σκληρή δουλειά της κοπέλας σύντομα θα ξεχωρίσουν, ωστόσο η ακραία αυταρχικότητα του αφεντικού της και οι προσωπικοί της ηθικοί ενδοιασμοί θα τους φέρουν τελικά αντιμέτωπους σε έναν αγώνα μέχρις εσχάτων.

Η ταϊλανδέζικη κινηματογραφική αισθητική προσαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό στα διεθνή πρότυπα του Netflix, αφήνοντας πάντως –και ευτυχώς– ικανό χώρο στη γαστρονομία να λάμψει. Είτε πρόκειται για τις απλές συνταγές που βγαίνουν από το θαυματουργό γουόκ της Αόι, είτε για τα βρώσιμα έργα τέχνης του Σεφ Πολ, η κινηματογράφηση του φαγητού είναι εδώ εντυπωσιακή. Αρκετά ενδιαφέρουσα είναι και η πλοκή, η οποία αποκτά σχεδόν διαστάσεις θρίλερ στο τελικό κομμάτι ενός φιλμ με μεγάλη διάρκεια (περίπου δυόμισι ώρες), που όμως κυλάει στο μεγαλύτερο μέρος του απολαυστικά, όπως ένα νόστιμο γεύμα.

Home Cinema: Ιντιάνα Τζόουνς και ο… πόλεμος των γουόκ-1
Η τελευταία πράξη του Ιντιάνα Τζόουνς στη μικρή οθόνη από την πλατφόρμα Disney+ (και από τη Vodafone TV).

Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο δίσκος του πεπρωμένου ★★★
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ (2023)
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μάνγκολντ
Ερμηνείες: Χάρισον Φορντ,
Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ

Κυκλοφόρησε πρόσφατα στην πλατφόρμα του Disney+ (και από Vodafone TV) η ταινία που βάζει τίτλους τέλους στον θρυλικό Ιντιάνα Τζόουνς του Χάρισον Φορντ. Η αρχή γίνεται με το Τρίτο Ράιχ να πνέει τα λοίσθια και τον «Ιντι» να προσπαθεί να σώσει αρχαίους θησαυρούς, όπως η λόγχη του Λογγίνου και ο μηχανισμός των Αντικυθήρων από τα χέρια των ναζί. Σχεδόν τρεις δεκαετίες αργότερα, συναντάμε ξανά τον ήρωα, καταβεβλημένο και στο κατώφλι της συνταξιοδότησης. Σύντομα ωστόσο στη ζωή του θα εισβάλει η βαφτιστήρα του, Ελένα, η οποία βρίσκεται επίσης στο κυνήγι του μηχανισμού, παρασύροντάς τον σε μία ακόμη επική περιπέτεια.

Ο Τζέιμς Μάνγκολντ αναλαμβάνει τα σκηνοθετικά ηνία από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος παραμένει στην παραγωγή, σχεδιάζοντας ένα φιλμ, που έχει (ταιριαστά) στο επίκεντρό του το στοιχείο του χρόνου. Ο ηλικιωμένος πια ήρωας αγωνίζεται να κλείσει λογαριασμούς του παρελθόντος και οι μαγικές ιδιότητες του μηχανισμού μπορούν ίσως να τον βοηθήσουν· το πρόβλημα είναι ότι είναι ικανές και να καταστρέψουν τον κόσμο, ιδίως αν πέσουν στα χέρια του ναζί επιστήμονα, που ερμηνεύει ο Μαντς Μίκελσεν. Πάνω από όλα αυτά, βέβαια, εδώ παρακολουθούμε μια περιπέτεια γεμάτη δράση, με δόσεις χιούμορ και κλασικού «Ιντι» ρομαντισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή