«Ιπτάμενα φρούρια» στον ουρανό της Apple TV

«Ιπτάμενα φρούρια» στον ουρανό της Apple TV

Η δημιουργική ομάδα που μας έχει χαρίσει το αριστουργηματικό «Band of Brothers» αλλά και το πολύ αξιόλογο «Pacific», με πιο διακεκριμένα μέλη τους Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τομ Χανκς, επιστρέφει για να ολοκληρώσει(;) την τηλεοπτική τριλογία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Apple TV

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Masters of the Air
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΡΑΜΑ (2024)
Δημιουργός: Τζον Ορλόφ
Ερμηνείες: Οστιν Μπάτλερ, Κάλουμ Τέρνερ

Η δημιουργική ομάδα που μας έχει χαρίσει το αριστουργηματικό «Band of Brothers» αλλά και το πολύ αξιόλογο «Pacific», με πιο διακεκριμένα μέλη τους Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τομ Χανκς, επιστρέφει για να ολοκληρώσει(;) την τηλεοπτική τριλογία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Apple TV. Αυτή τη φορά, το ενδιαφέρον μεταφέρεται στους αιθέρες και συγκεκριμένα στη δράση των αμερικανικών βομβαρδιστικών Β-17, των λεγόμενων «φρουρίων», τα οποία έπλητταν στόχους των δυνάμεων του Αξονα στη Γερμανία και στη δυτική Ευρώπη. Φυσικά επειδή εδώ δεν μιλάμε για ντοκιμαντέρ αλλά για μυθοπλασία, πολύ σημαντικοί είναι οι πρωταγωνιστές: πιλότοι, βομβαρδιστές, πολυβολητές, πλοηγοί κ.ο.κ. παίρνουν θέσεις μάχης κι εμείς τους ακολουθούμε από κοντά στις επικίνδυνες αποστολές τους.

Εχοντας στη διάθεσή τους μια φανερά πλούσια παραγωγή, οι δημιουργοί της σειράς μάς βάζουν κατευθείαν στην καρδιά της εναέριας πολεμικής σύγκρουσης, με σκηνές βομβαρδισμών και αερομαχιών που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν αντίστοιχα κινηματογραφικά πρότυπα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τέσσερα από τα εννέα επεισόδια είναι σκηνοθετημένα από τον σπουδαίο Κάρι Γιότζι Φουκουνάγκα, ενώ σε βασικούς ρόλους συναντάμε δημοφιλείς νεαρούς ηθοποιούς όπως ο Οστιν Μπάτλερ, ο Κάλουμ Τέρνερ και ο Μπάρι Κίογκαν.

«Ιπτάμενα φρούρια» στον ουρανό της Apple TV-1
Η Ναν Γκόλντιν ξεκίνησε μια μαχητική καμπάνια ενάντια σε μια πανίσχυρη οικογένεια φαρμακοβιομηχάνων, που διέθετε στην αγορά οπιοειδή σκευάσματα.

Ολη η ομορφιά και η αιματοχυσία ★★★★
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (2022)
Σκηνοθεσία: Λόρα Πόιτρας
Εμφανίζονται: Ναν Γκόλντιν, Ντέιβιντ Βελάσκο

Από την πλατφόρμα της Cosmote TV επιλέγουμε την ταινία που κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα του Φεστιβάλ Βενετίας το 2022. Η σπουδαία ντοκιμαντερίστρια Λόρα Πόιτρας («Citizenfour») βιογραφεί τη διακεκριμένη καλλιτέχνιδα Ναν Γκόλντιν, μέσα (και) από την πολύ σημαντική ακτιβιστική δράση που ανέπτυξε εκείνη τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την επιδημία των οπιοειδών στην Αμερική. Εχοντας πίσω της μια σχετική προσωπική ιστορία, η Γκόλντιν και η ομάδα της ξεκινούν έναν ανένδοτο αγώνα ενάντια σε μια πανίσχυρη οικογένεια φαρμακοβιομηχάνων, η οποία έχει πολύ στενούς δεσμούς και με τον κόσμο των τεχνών. Η Πόιτρας καταφέρνει να μπλέξει αριστουργηματικά δύο φαινομενικά διαφορετικές μεταξύ τους θεματικές: από τη μία το ψυχογραφικό πορτρέτο μιας ξεχωριστής καλλιτεχνικής φιγούρας και από την άλλη έναν γενναίο πολιτικό αγώνα που άλλαξε τον κόσμο. Πρόσωπο-κλειδί, φυσικά, είναι η ίδια η Γκόλντιν, την οποία βλέπουμε να πρωταγωνιστεί στις σύγχρονες δράσεις, ενώ παράλληλα παρακολουθούμε τη συναρπαστική –στα όρια του μύθου– ζωή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή