Σαββατοκύριακα, μικροί μεγάλοι στο μουσείο

Σαββατοκύριακα, μικροί μεγάλοι στο μουσείο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από 2 έως 12 ετών διοργανώνει τον Απρίλιο το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης υπό το σύνθημα «Τα Σαββατοκύριακα… μικροί μεγάλοι στο μουσείο». Το δημιουργικό παιχνίδι ξεκινάει το ερχόμενο Σάββατο στις 11 το πρωί με ένα εργαστήριο χειρονομιακής ζωγραφικής και ζωγραφικής της δράσης για καλλιτέχνες ηλικίας από 5 έως 7 ετών. Η χειρονομιακή ζωγραφική περιστρέφεται γύρω από τη θεωρία ότι ένας πίνακας, αποτυπώνοντας τις κινήσεις και τις χειρονομίες του ζωγράφου κατά τη διαδικασία της δημιουργίας του, μπορεί να αποκαλύψει τα συναισθήματά του και στοιχεία της προσωπικότητας του.

Η ζωγραφική της δράσης έχει ως κύριο χαρακτηριστικό της τον αυθορμητισμό και βασίζεται στην ιδέα πως η δημιουργική διαδικασία περιλαμβάνει την αλληλεπίδραση του καλλιτέχνη με τον καμβά. Η τεχνική περιλαμβάνει στάξιμο υγρής μπογιάς με σπάτουλες, σκληρά πινέλα και ράβδους πάνω στον καμβά που βρίσκεται στο πάτωμα. Οι μικροί καλλιτέχνες θα έρθουν σε επαφή με τη δουλειά των σημαντικότερων εκπροσώπων των δύο κινημάτων, μεταξύ των οποίων ο Τζάκσον Πόλοκ και ο Μαρκ Ρόθκο, και φυσικά θα αντλήσουν έμπνευση από τα έργα τους για να φιλοτεχνήσουν τις δικές του δημιουργίες.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την εικαστικό – art therapist Νιόβη Σταυροπούλου και την παιδαγωγό Ιφιγένεια Θεοδοσίου. Κρατήσεις στο τηλέφωνο 210-72.94.220.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή