Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Ο βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος και ο πιανίστας Ενρίκο Πάτσε ερμηνεύουν στο Μέγαρο Μουσικής τις δέκα σονάτες για βιολί και πιάνο που συνέθεσε ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν σε διάστημα περίπου είκοσι ετών, αντανακλώντας την εξέλιξη της προσωπικότητάς του. Στις 8.30 μ.μ. Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη.

– Η νέα ποιητική σύνθεση της αναπληρώτριας καθηγήτριας Νεοελληνικής Φιλολογίας Αθηνάς Βογιατζόγλου με τίτλο «Ερωτοπαίγνια» (εκδόσεις Κέδρος) παρουσιάζεται στα Public Συντάγματος. Στις 7.30 μ.μ. Καραγεώργη Σερβίας 1.

– Είκοσι δύο πρόσφατες ταινίες τεκμηρίωσης μικρού και μεγάλου μήκους, από νέους Ελληνες ντοκιμαντερίστες, παρουσιάζει από σήμερα η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών στο πρώτο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Νέους Δημιουργούς με τίτλο «Στιγμές αλήθειας», που πραγματοποιείται στο κτίριο «Νίκος Κούνδουρος». Από τις 7 μ.μ. Τοσίτσα 11.

– Η «Πρωτοβουλία 1821-2021» παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής τις δράσεις και τις εκδηλώσεις της για την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Πέρας προσέλευσης στις 6.45 μ.μ. Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη.

– Ο σολίστας Κυριάκος Γκουβέντας και η ομάδα βιολιστών «Της Στέγης του Κόσμου» παρουσιάζουν στον Ιανό τη μουσική παράσταση «Orient Express» που ακολουθεί νοερά το θρυλικό διηπειρωτικό δρομολόγιο μέσα από τις μουσικές που συναντά κανείς από την Κωνσταντινούπολη ως το Παρίσι. Στις 9.30 μ.μ. Σταδίου 24.

– Η Ελένη Πέτα ξεκινάει τις εμφανίσεις της στο Half Note Jazz Club με μια συναυλία που περιλαμβάνει ελληνικά και διεθνή τραγούδια τα οποία σηματοδοτήθηκαν από άνδρες ερμηνευτές. Στις 10.30 μ.μ. Τριβωνιανού 17.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή