ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

i-politistiki-atzenta-tis-paraskeyis-2364734

– Στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών «Συναισθησία» του Ιδρύματος Β. & Ε. Γουλανδρή, η ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Κατερίνα Πολέμη παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που ντύνει με χρώματα κομμάτια σπουδαίων συνθετών και στιχουργών, αλλά και προσωπικές της συνθέσεις. Στις 8.30 μ.μ. Ερατοσθένους 13.

– Η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Μανουσάκη «Τόποι αλμύρας σε χρόνους εσπέρας» εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης «Εκφραση-Γιάννα Γραμματοπούλου». Στις 7.30 μ.μ. Βαλαωρίτου 9Α.

– Το βιβλίο «Γιατί με αφορά η τέχνη. Οι πολλές διαστάσεις της και πώς αξιοποιείται στη ζωή μας» (εκδ. Ηδυέπεια), που επιμελήθηκε η ιστορικός τέχνης Μαρία Αθανασέκου, παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει». Στις 7.30 μ.μ. Ακαδημίας 32.

– Το Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας και ο οργανισμός Video Art Μηδέν διοργανώνουν εκδήλωση για την επιτελεστική τέχνη στην Ελλάδα με καλεσμένες τις Μαργαρίτα Καταγά, Ευαγγελία Μπασδέκη και Μαργαρίτα Σταυράκη. Στις 8.30 μ.μ. Ναυαρίνου 8.

– Η ατομική έκθεση της Αλίνας Μάτσα «Dream Land», με έργα της των τελευταίων ετών που δίνουν έμφαση στην ατμόσφαιρα και το φως της Ελλάδας, εγκαινιάζεται στην γκαλερί i-D Project Art. Στις 6.30 μ.μ. Κανάρη 12.

– Η έμμετρη μεσαιωνική μυθιστορία «Ιμπέριος και Μαργαρώνα», σε κριτική έκδοση του Κώστα Γιαβή (ΜΙΕΤ), παρουσιάζεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Μιλούν οι Ρόντερικ Μπίτον, Ντέιβιντ Χόλτον και ο επιμελητής. Συντονίζει ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, ενώ αποσπάσματα διαβάζει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Στις 6.30 μ.μ. Συγγρού 364.