Αναβολές σε μεγάλες συναυλίες του εξωτερικού

Αναβολές σε μεγάλες συναυλίες του εξωτερικού

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και ένα ταξίδι στο εξωτερικό με προορισμό μια μεγάλη συναυλία δεν φαίνεται αυτήν τη στιγμή προτεραιότητα, οι αναβολές ή οι ακυρώσεις που ανακοινώνονται από δημοφιλείς καλλιτέχνες συμπληρώνουν την εικόνα των μεταβολών που υφίσταται η «διεθνής» πολιτιστική ατζέντα λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.  Κατά περιπτώσεις αποτυπώνουν και μια γενικότερη στάση των καλλιτεχνών. Ετσι, οι Pearl Jam ανέβαλαν το πρώτο σκέλος της περιοδείας τους στη Βόρεια Αμερική, που θα ξεκινούσε στις 18 Μαρτίου, αφήνοντας στη σχετική δήλωσή τους και αιχμές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Τραμπ: «Καθώς δεν έχουμε τεκμήρια της ικανότητας του εθνικού μας συστήματος υγείας να αντιμετωπίσει την κατάσταση», έγραψαν στην ιστοσελίδα τους, «δεν έχουμε και λόγο να πιστεύουμε ότι αυτή θα τεθεί υπό έλεγχο τις επόμενες εβδομάδες».

Η Μαντόνα, από την πλευρά της, ματαίωσε τις δύο τελευταίες εμφανίσεις της παγκόσμιας περιοδείας «Madame X», οι οποίες θα πραγματοποιούνταν χθες και σήμερα στο Παρίσι. Αιτία, η απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις άνω των 1.000 ατόμων.

«Πολύ απογοητευμένη», αλλά και «αναγκασμένη να κάνω ό,τι χρειάζεται προκειμένου να διαφυλαχθούν η υγεία και η ασφάλεια των μουσικών και των τεχνικών μου», δήλωσε η Μάιλι Σάιρους, η οποία επίσης ανέβαλε την προγραμματισμένη για την Παρασκευή εμφάνισή της στη Μελβούρνη, σε μια συναυλία αλληλεγγύης για τους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αυστραλία. Πάντως, η νεαρή σταρ θα καταβάλει, όπως διευκρίνισε, την υπεσχημένη δωρεά της στα θύματα των πυρκαγιών.

Το αντίστοιχο μήνυμα του Νιλ Γιανγκ επικεντρωνόταν σε άλλη ευπαθή ομάδα: «Είμαστε πανέτοιμοι, αλλά το τελευταίο που θέλουμε είναι να θέσουμε σε κίνδυνο τους θεατές μας, ειδικά τους πιο ηλικιωμένους», δήλωσε ο Καναδός ρόκερ, που έβαλε προσωρινά στον «πάγο» την ανακοίνωση της επικείμενης τουρνέ του.

Τέλος, οι Kiss συνεχίζουν μεν τις εμφανίσεις τους στην Αμερική, αλλά ακυρώνουν όλες τις «εξωσυναυλιακές» συναντήσεις με το κοινό τους· το μουσικό φεστιβάλ Coachella, που κάθε Απρίλιο συγκεντρώνει περισσότερα από 250.000 άτομα στην ομώνυμη κοιλάδα, στην Καλιφόρνια, αναμένεται να αναβληθεί για τον Οκτώβριο· και οι διοργανωτές του φεστιβάλ στο Glastonbury της Αγγλίας ανακοίνωσαν ότι προετοιμάζονται μεν για τον ερχόμενο Ιούνιο, ταυτόχρονα όμως παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή