ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

i-politistiki-atzenta-tis-tetartis-2383498

Ολοκληρώνονται οι «Παραβάσεις», το θεατρικό αναλόγιο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τον Ακύλλα Καραζήση να ερμηνεύουν αποσπάσματα από το έργο «Δεσποινίς Τζούλια» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση και υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Δημήτρη Καραντζά. Στις 9 μ.μ. στο snfcc (org/missjulia).

Διαδικτυακή πρεμιέρα στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση πραγματοποιεί η χορευτική παράσταση της Τζένης Αργυρίου με τίτλο «Ανώνυμο», η οποία ανατρέχει σε μία εποχή κατά την οποία το καλλιτεχνικό έργο ήταν μια πρακτική σύνδεσης ανθρώπου και κοινότητας. Στις 9 μ.μ., στη σελίδα του Ιδρύματος στο YouTube (Onassis Foundation).

Την ομαδική εικαστική έκθεση 28 σύγχρονων καλλιτεχνών με τίτλο «Εντός και Εκτός Covid-19 – Επίμονη Τέχνη» που περιλαμβάνει έργα δημιουργημένα στο χρονικό διάστημα του εγκλεισμού, παρουσιάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Στις 7 μ.μ. Μανόλη Ανδρόνικου 6. ο «Ρέκβιεμ» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, όπως ερμηνεύθηκε στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2019 από το Σύνολο και από τη Χορωδία «Μπαλτάζαρ Νώυμαν», υπό τη μουσική διεύθυνση του ιδρυτή τους, Τόμας Χένγκελμπροκ, προβάλλει απόψε το Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο των ψηφιακών αναμεταδόσεων Megaron Online. Στις 9 μ.μ. στο megarononline.gr.