ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα διαδικτυακό εργαστήρι βιβλιοδεσίας για ενηλίκους διοργανώνει το Πολιτιστικό Iδρυμα του Ομίλου Πειραιώς, σήμερα στις 4 μ.μ. Υπό την καθοδήγηση της συντηρήτριας βιβλιακού και αρχειακού υλικού Ιφιγένειας Λελοβίτη και με τη χρήση απλών υλικών, όπως βελόνα, κλωστή και χαρτί, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να βιβλιοδετούν τα δικά τους τετράδια, με εύκολα μοτίβα ραφής. Δηλώσεις συμμετοχής με σειρά προτεραιότητας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Τιμώντας την Αννα Καρίνα ένα χρόνο μετά την απώλειά της, το Γαλλικό Ινστιτούτο και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος συνδιοργανώνουν ένα διαδικτυακό αφιέρωμα στη μούσα της νουβέλ βαγκ, προβάλλοντας από σήμερα και μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου έξι ταινίες της: «Η γυναίκα είναι γυναίκα», «Ο τρελός Πιερό» και «Αλφαβίλ» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ, καθώς και τα «Η μοναχή» του Ζακ Ριβέτ, «Ο δολοφόνος μουσικός» του Μπενουά Ζακό και, τέλος, «Η ζωή μας μαζί», σκηνοθετικό ντεμπούτο της ίδιας της ηθοποιού. Πληροφορίες και εισιτήρια στο online.tainiothiki.gr.

Πρεμιέρα πραγματοποιούν σήμερα στις 7 μ.μ. τα Radio Plays, η σειρά ραδιοφωνικού θεάτρου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου  που βασίζεται σε ελληνικά αστυνομικά διηγήματα και συνδυάζει τη λογοτεχνία με την τζαζ μουσική. Το πρώτο ακουστικό έργο που θα παρουσιαστεί είναι το διήγημα του Φίλιππου Φιλίππου «Οι Κορυδαλλοί της πλατείας Αμερικής», υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Δημήτρη Καταλειφού και με τη συμμετοχή των Αλεξάνδρας Αϊδίνη, Δημήτρη Ημελλου, Μαρίας Καλλιμάνη κ.ά. Την πρωτότυπη μουσική σύνθεση υπογράφει ο Δημήτρης Τσάκας. Περισσότερα στο greekfestival.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή