Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (09/06)

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (09/06)

Αντικείμενα από το υπό διαμόρφωση Μουσείο Κινηματογράφου, όπως στερεοσκόπια, μαγικοί φανοί, καθώς και κάμερες από την πρώιμη εποχή της έβδομης τέχνης, περιλαμβάνει η έκθεση «Μαγικές εικόνες» που παρουσιάζεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντικείμενα από το υπό διαμόρφωση Μουσείο Κινηματογράφου, όπως στερεοσκόπια, μαγικοί φανοί, καθώς και κάμερες από την πρώιμη εποχή της έβδομης τέχνης, περιλαμβάνει η έκθεση «Μαγικές εικόνες» που παρουσιάζεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Από τις 6 μ.μ., Ιερά Οδός 48 και Μ. Αλεξάνδρου.

Το «Τριπλό κοντσέρτο» του Μπετόβεν και την Ενάτη Συμφωνία του Αντον Μπρούκνερ ερμηνεύουν η βιολονίστα Ανε-Σοφί Μούτερ, ο τσελίστας Γιο-Γιο Μα, ο μαέστρος Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ και η ορχήστρα West-Eastern Divan, στη βιντεοσκοπημένη συναυλία που μεταδίδει στον Κήπο του το Μέγαρο Μουσικής. Στις 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Η σουρεαλιστική κωμωδία «Η δημοκρατία του μπακλαβά», σε σκηνοθεσία του Ανέστη Αζά και κείμενο του ίδιου και των Γεράσιμου Μπέκα και Μιχάλη Πητίδη, συνεχίζει τις παραστάσεις της στο Αμφι-Θέατρο. Στις 9 μ.μ., Α. Χατζημιχάλη 15 και Ανδριανού.

Η ατομική έκθεση του Πάνου Τσαγκάρη με τίτλο «The Seed» και με έργα που εμπνέονται από τον σπόρο ως σύμβολο του κυκλικού χρόνου και που αντικατοπτρίζουν τα συναισθήματα του καλλιτέχνη για τη συνθήκη της πανδημίας, εγκαινιάζεται στην γκαλερί Καλφαγιάν. Από τις 6 μ.μ., Χάρητος 11.

Το έργο του Δημήτρη Κουρούμπαλη «R.I.P.» παρουσιάζεται από τη θεατρική ομάδα ΑντιΤέχνη σήμερα και αύριο στο Off Off Athens Theater Festival του θεάτρου Επί Κολωνώ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Αγγελάκη. Ερμηνεύουν οι Πηνελόπη Σαραφίδη και Δημήτρης Χριστοφορίδης. Στις 8.15 μ.μ. (Παρασκευή 10 μ.μ.), Ναυπλίου 12 και Λένορμαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή