Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (16/06)

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (16/06)

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βιβλίο των δημοσιογράφων Μιχάλη Ιγνατίου και Νίκου Μελέτη «Η συμφωνία που γκρίζαρε το Αιγαίο» παρουσιάζουν σήμερα τα Public και οι εκδόσεις Πεδίο στο Public Cafe Συντάγματος (20.30). Με τους συγγραφείς θα συνομιλήσουν ο υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αγγελος Συρίγος και ο διευθυντής της «Κ» Αλέξης Παπαχελάς. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο διευθυντής της αγγλόφωνης έκδοσης της «Κ» Αθανάσιος Ελλις.

O σκηνοθέτης Ιβο βαν Χόβε παρουσιάζει την παράσταση «Ταρτούφος ή υποκριτής» του Μολιέρου στην Πειραιώς 260 και ώρα 9 μ.μ. με τη μουσική του βραβευμένου με Οσκαρ συνθέτη Αλεξάντρ Ντεσπλά.

Τη συναυλία «Εξω από το κάδρο» παρουσιάζει ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου στο Ηρώδειο με μια επιλογή τραγουδιών από το σύνολο του έργου του. Τραγουδούν Kώστας Μακεδόνας, Γιώτα Νέγκα, Βερόνικα Δαβάκη, Γιώργος Φλωράκης, με τη συμμετοχή του Αργύρη Μπακιρτζή. Στις 9 μ.μ.

Ανοίγουν στις 7 μ.μ. οι νέες εκθέσεις του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με φωτογραφικά έργα της Ειρήνης Βουρλούμη και του Αντώνη Πίτα και την ομαδική έκθεση «Statecraft: Διαμορφώνοντας το κράτος» (λεωφ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή).

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου ανοίγουν για το κοινό οι εκθέσεις που συνοδεύουν το φεστιβάλ SNF Nostos 2022 που καταπιάνεται με τη θεματική της υγείας. Το κοινό θα μπορεί να δει στο ΚΠΙΣΝ πώς θα μοιάζουν τα νοσοκομεία του μέλλοντος, τη διαδραστική έκθεση «Remote Pulse» και «Recorded Assembly» του Ραφαέλ Λοζάνο – Χέμερ και την έκθεση φωτογραφία «Επί νοός ειρήνη» του Θοδωρή Νικολάου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή