Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (22/06)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (22/06)

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παράσταση της διαπολιτισμικής ομάδας Vice Versa με τίτλο «Τίνος είσαι εσύ;», μια συλλογή με μαρτυρίες των ηθοποιών της, των μελών των ευρύτερων κοινοτήτων τους, αλλά και των προσφύγων της Μικράς Ασίας, παρουσιάζεται από σήμερα στο θερινό σινεμά Ατενέ, σε σκηνοθεσία Αγγελικής Γκιργκινούδη. Στις 9 μ.μ., Λευκωσίας 43.

Αντλώντας έμπνευση από την κοινωνική εξέγερση του Οκτωβρίου του 2019 στη Χιλή, η παράσταση «Οαση ατιμωρησίας» παρουσιάζεται σήμερα και αύριο στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου από τον θίασο La Re-Sentida, σε σκηνοθεσία Μάρκο Λαγέρα. Στις 9 μ.μ., Πειραιώς 260 (Δ).

Η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα παρουσιάζει στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη την έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη με τίτλο «Επέστρεφε» και με έργα που επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα διάλογο με τον Κ. Π. Καβάφη, τον βίο του και τους πρωταγωνιστές του έργου του. Από τις 12 μ., Σουηδίας 61.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, ο Νορβηγός σαξοφωνίστας Γιαν Γκαρμπάρεκ παρουσιάζει στο Ηρώδειο μια συναυλία με συνθέσεις από όλη τη δισκογραφία του, η οποία αγκαλιάζει ένα ευρύτατο φάσμα, από την τζαζ μέχρι την κλασική μουσική. Στις 9 μ.μ., Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Η παράσταση «Αντιγόνη, μετέωρη: Μια ματιά στην Αντιγόνη του Σοφοκλή» παρουσιάζεται στο θέατρο Σφενδόνη, σε μετάφραση Μίνου Βολανάκη και σκηνοθεσία Ρηνιώς Κυριαζή. Θα προηγηθεί συζήτηση που διοργανώνει το Σωματείο «Φίλοι Μ. Βολανάκη», με τους Ιωάννα Ρεμεδιάκη, Βάσο Γεώργα και τη σκηνοθέτιδα. Στις 7 μ.μ., Μακρή 4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή