Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (23/06)

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (23/06)

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντλώντας έμπνευση από το ομώνυμο τραγούδι του Eλβις Πρίσλεϊ, η ομαδική έκθεση «Love me tender», με θέμα την επιθυμία, την ταυτότητα, την τρυφερότητα και την αποδοχή, εγκαινιάζεται στην γκαλερί Aλμα. Στις 7 μ.μ., Υψηλάντου 24.

Με τους Locomondo, που θα παρουσιάσουν ένα συναυλιακό πάρτι με ρέγκε, σκα, ροκ και ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς, ξεκινάει το μουσικό πρόγραμμα του φετινού SNF Nostos του Κέντρου Πολιτισμού Iδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στις 10 μ.μ., Συγγρού 364.

Σπάνιο αρχειακό υλικό από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου και από τη συλλογή του ομογενούς Γκρέγκορι Πάπας, το οποίο αναδεικνύει τη συμβολή Ελλήνων και Ελληνοαμερικανών στην αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία, περιλαμβάνει η έκθεση «Ελλάδα, η Μούσα του Hollywood», που εγκαινιάζεται στην Ελληνοαμερικανική Eνωση. Στις 7.30 μ.μ., Μασσαλίας 22.

Το βιβλίο του Ηλία Μαγκλίνη «Το μόνο της ζωής τους ταξίδι. Μικρά Ασία. Οδοιπορικό σε πόλεμο και σε ειρήνη» (Μεταίχμιο), μια αυτοβιογραφική, οικογενειακή αφήγηση, μέσα από την οποία εξιστορείται η ιστορία χιλιάδων Ελλήνων που πολέμησαν στη Μικρασιατική Εκστρατεία, παρουσιάζεται στα Public. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Τάσος Σακελλαρόπουλος, ιστορικός και υπεύθυνος των ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη. Στις 8.30 μ.μ., Καραγιώργη Σερβίας 1.

Η ομαδική έκθεση «Το ταξίδι», που διερευνά την ανάγκη του ανθρώπου για φυγή από τον αστικό κοινωνικό ιστό μετά την πανδημία, εγκαινιάζεται στην γκαλερί Art Prisma. Στις 8 μ.μ., Κουντουριώτου 187.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή