Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (26/11)

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (26/11)

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Μορφωτικό Ιδρυμα της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, διοργανώνει έκθεση με τίτλο «Φωτόδεντρο μνήμης». Μια σειρά από ταυτόχρονες βιντεοπροβολές παρουσιάζουν κινηματογραφικά ντοκουμέντα, ορισμένα από αυτά άγνωστα στο ευρύ κοινό, της μικρασιατικής εκστρατείας. Από τις 11 π.μ. έως 7 μ.μ., Ακαδημίας 20.

Το θέατρο Αγγέλων Βήμα παρουσιάζει για πρώτη φορά σε ελληνική θεατρική σκηνή την παράσταση «Ο υπέροχος Γκάτσμπι» (φωτ.). Το δημοφιλές μυθιστόρημα του Αμερικανού συγγραφέα Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ που δημοσιεύθηκε το 1925 παρουσιάζεται σε διασκευή Σάιμον Λέβι, επιλογή δραματολογίου και μετάφραση Μαργαρίτας Δαλαμάγκα – Καλογήρου και σκηνοθεσία Αλέξιου Κοτσώρη. Στις 9 μ.μ., Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια.

Συνεχίζεται μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου η ομαδική εικαστική έκθεση Broken Heart Syndrome στο Two Thirds Project Space με έργα των Ιλεάνας Αρναούτου, Σεβαστιάνας Κωνστάκη, Mariandrie, Ναταλίας Παπαδοπούλου, Ελεάννας Μπαλέση, Ηλέκτρας Σταμπούλου και Εύης Ζαμπέλη. Επιμέλεια: Φαίδρα Βασιλειάδου. Από τις 11 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ., Θεμιστοκλέους 42, Εξάρχεια.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φιλοσοφίας, ο όμιλος Εξάλειπτρον σε συνδιοργάνωση με το Νομισματικό Μουσείο, πραγματοποιούν συζήτηση με θέμα «Ο ανθρώπινος βιοϋπολογιστής αντιμέτωπος της τεχνητής νοημοσύνης», με τον αστροφυσικό δρ Μάνο Δανέζη. Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου και ώρα 11.30 π.μ., Νομισματικό Μουσείο, Πανεπιστημίου 12.

Την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Ρηγανάκου, ωφελούμενου του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα», παρουσιάζει η γκαλερί 13m2. Από τις 9.30 π.μ., Φωκίωνος Νέγρη 42, εντός της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή