Μ. Επίδαυρος, μαγεία τον Ιούλιο

Μ. Επίδαυρος, μαγεία τον Ιούλιο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι στιγμής, τον φετινό Ιούλιο, έχει φιλοξενήσει μουσικές παραστάσεις το αρχαίο θεατράκι στην Παλαιά Επίδαυρο. Και η αλήθεια είναι ότι ταιριάζει πολύ η μουσική σ’ αυτόν τον μοναδικό χώρο. Τις φετινές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου, άνοιξε φέτος η Νατάσσα Μποφίλιου και ακολούθησε, το περασμένο Παρασκευοσάββατο, ο Βασιλικός που ερμήνευσε με τον δικό του τρόπο Βασίλη Τσιτσάνη. Τις δύο επόμενες, τις τελευταίες, τον λόγο έχει η μουσική αλλά και το θέατρο.

Στις 18 και 19 Ιουλίου δύο θαυμάσιες λαϊκές φωνές, ο Δημήτρης Μπάσης και η Γιώτα Νέγκα, θα παρουσιάσουν ένα διαφορετικό πρόγραμμα, ειδικά για το Φεστιβάλ Επιδαύρου, με τίτλο «Εκεί στα ξένα που ’σαι…». Οι δύο ερμηνευτές ανατρέχουν μέσα από μεγάλα τραγούδια Ελλήνων δημιουργών στον ήχο και στον στίχο του ξεριζωμού τα τελευταία 100 χρόνια. Και θα ταξιδέψουν, μουσικά, από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο ώς τη Γερμανία και την Αυστραλία αλλά και το σήμερα.

Η Μικρή Επίδαυρος θα ολοκληρώσει τις φετινές της παραγωγές το διήμερο 25 και 26 Ιουλίου, οπότε η Ρούλα Πατεράκη θα επιχειρήσει τη μεταφορά του ιστορικού έργου του Θουκυδίδη επί σκηνής, «Το Μανιφέστο του πολέμου» (βασισμένο στην ιστορία για τον Πελοποννησιακό Πόλεμο), ως ένα έργο εν εξελίξει. Δίπλα της ο Δημήτρης Λιγνάδης και πολλοί ακόμη ηθοποιοί, νεότεροι και παλαιότεροι. Στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ Αθηνών, ο Δημήτρης Λιγνάδης μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τη φίλη του Ρούλα Πατεράκη. Κρατήσαμε τα ακόλουθα, γιατί έχουν σημασία: «Η Ρούλα Πατεράκη είναι τεράστια ευκαιρία και τύχη για έναν ηθοποιό. Συνδυάζει την τόλμη ενός νέου σκηνοθέτη με την αυστηρότητα του παλαιού σκηνοθέτη». Δύο ενδιαφέρουσες, διαφορετικές προτάσεις σ’ έναν μαγικό χώρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή