«Αντίθεση, δημιουργία, ελευθερία»

«Αντίθεση, δημιουργία, ελευθερία»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ενα φεστιβάλ δεν είναι απλώς μια σειρά από καλές εκδηλώσεις αλλά η συνολική πρόταση για μια φυγή από την καθημερινότητα σε έναν κόσμο πιο όμορφο, πιο δίκαιο, πιο ελεύθερο». Τα λόγια του Θέμη Ροδαμίτη, καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Τήνου, στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, μπλέκονται με τον αέρα που φυσάει. Σαν να αναμεταδίδουν το μότο της φετινής διοργάνωσης, τίτλος του φεστιβάλ «Αντίθεση, δημιουργία, ελευθερία». Το Φεστιβάλ Τήνου ξεχωρίζει για πολλούς λόγους κι αυτό έχει να κάνει με την ευαισθησία και την εις βάθος έρευνα με την οποία χτίζεται κάθε χρόνο. «Η πρώτη μου σκέψη φέτος ήταν πως δεν πρέπει να κάνουμε τον κόσμο να νιώσει άσχημα, να υπάρξει ισορροπία μεταξύ της πραγματικότητας, δηλαδή της οικονομικής κατάστασης, και του τι προτείνει το φεστιβάλ» μου λέει ο Θέμης Ροδαμίτης. Ετσι, με μεγάλη αγάπη και σεβασμό στο κοινό φτιάχτηκε ένα πρόγραμμα αξιόλογων και πρωτότυπων εκδηλώσεων με χαμηλό κόστος. Δόθηκε βάρος στην κοινωνική διάσταση του φεστιβάλ, το οποίο για πρώτη φορά εξακτινώνεται σε σχολεία, στον δρόμο, σε γηροκομεία, σε νέους χώρους στην Τήνο. «Το νησί των αντιθέσεων που προκαλεί τον άνθρωπο να δημιουργήσει και να αισθανθεί ελεύθερος», μου θυμίζει ο Θέμης Ροδαμίτης.

Οι πρώτες εκδηλώσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με επιτυχία και τώρα αναμένονται γι’ αυτή την εβδομάδα το ανοιχτό εργαστήριο για παιδιά «Η τέχνη της διδασκαλίας μέσα από τις τέχνες. Πέτρα-Νερό-Αμμος» με υπεύθυνο τον Paul Frank Wagner (24, 25/7), η παράσταση της «Κατερίνας» του Κορτώ στα Λουτρά (26/7). Ακολουθεί αφιέρωμα στον ιρανικό κινηματογράφο στο Πρώην Σφαγείο στη Χώρα της Τήνου (27, 28/7), σεμινάρια και συναυλίες Ελλήνων και ξένων σολίστ κλασικής μουσικής αρχές Αυγούστου στο Σχολείο του Αρνάδου, ομαδική έκθεση Τηνίων καλλιτεχνών στην Ξινάρα, το Στέρνα Fringe Festival (ένα τριήμερο ελεύθερου πνεύματος στα Υστέρνια 7-9/8) κ.ά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή