Κάτι νέο μας καλεί στην Ανδρο

Κάτι νέο μας καλεί στην Ανδρο

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα πλήρες πακέτο πολιτιστικών εκδηλώσεων, διαφυγών, ψυχαγωγίας και παιδείας, έχει να προσφέρει η Ανδρος γι’ αυτό το καλοκαίρι. Αφού οι δύο πολύ δυνατοί και πολύχρονοι θεσμοί της, η ετήσια έκθεση που παρουσιάζεται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και η άλλη έκθεση που μας περιμένει κάθε χρόνο στο Ιδρυμα Κυδωνιέως, δεν θα είναι τα μόνα δυνατά πολιτιστικά «χαρτιά» του πανέμορφου νησιού από φέτος.

Και αυτό γιατί φέτος, η Χώρα της Ανδρου διαθέτει ένα υπαίθριο αμφιθεατρικό θέατρο που θα ζήλευαν πολλοί. Είναι η υλοποίηση του ονείρου που είχε ο Ανδριώτης Αλκιβιάδης Τάττος, που έδωσε τη δυνατότητα στους αρχιτέκτονες Κυριακή Κονδυλάτου και Κωνσταντίνο Λούκο να σχεδιάσουν έναν υπέροχο χώρο. Κι εκεί από φέτος θα είναι η έδρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδρου, για το οποίο μόχθησε ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, που ανέλαβε καλλιτεχνικός του διευθυντής. Με επιλογή Ανδριώτης, ο Παντελής Βούλγαρης αναφέρθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στη δική του Ανδρο. «Η Ανδρος μας τροφοδοτεί (εμένα και την Ιωάννα) εδώ και 25 χρόνια με τα υπέροχα καλοκαίρια της, τα τζιτζίκια της, τα σύκα της, τ’ ακρογιάλια της κι έναν υπόγειο πολιτισμό. Οφείλω να βοηθήσω στο όνειρο ενός ανθρώπου, που έδωσε ό,τι μπορούσε για να προσφέρει στον τόπο του ένα θέατρο. Προλάβαμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε γι’ αυτό το καλοκαίρι. Φιλοδοξία μας είναι κάθε χρονιά να προβάλλει τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές προτάσεις. Ενας ανοικτός χώρος με ό,τι πιο ενδιαφέρον είναι η πρόθεσή μας», είπε ο Παντελής Βούλγαρης και μοιράστηκε μαζί μας μερικά μελλοντικά του σχέδια: «Θέλω να υπάρχει ένας Αύγουστος για τον Χατζιδάκι και τον Νίνο Ρότα. Οφείλουμε να τιμήσουμε τον Κώστα Γαβρά. Σκέφτομαι ένα αφιέρωμα στους νέους κινηματογραφιστές», είπε. Οσο για φέτος, το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδρου θα καλύψει όλο τον Αύγουστο με ποικίλες εκδηλώσεις.

Δύο ιδρύματα, δύο εκθέσεις

Ενα μεγάλο αφιέρωμα στον Man Ray με τίτλο «Τα πρόσωπα της γυναίκας» φιλοξενεί φέτος το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Ανδρου. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Κυριακή 28 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Μέσα από τις τέσσερις φωτογραφικές ενότητες, ο επισκέπτης θα αναγνωρίσει θρυλικές μορφές της μόδας, της τέχνης, των γραμμάτων, του χορού, της υποκριτικής. Την έκθεση θα συνοδεύει τρίγλωσσος κατάλογος, για τον οποίο φρόντισαν οι εκδόσεις «Μικρή Αρκτος».

Στο Ιδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως από την 1η έως τις 27 Αυγούστου θα στεγαστούν οι 21οι «Πλόες» με τίτλο «Νηπενθή και εωθινά», μια ομαδική έκθεση αφιερωμένη στον εικονογράφο, χαράκτη και συγγραφέα Ράλλη Κοψίδη (1929-2010). Πολλές και ενδιαφέρουσες οι προτάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή