Au revoir: Οταν η Μπριζίτ Μακρόν έδωσε κουράγιο και ευχές στη μικρή Λουίζα

Au revoir: Οταν η Μπριζίτ Μακρόν έδωσε κουράγιο και ευχές στη μικρή Λουίζα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως άνθρωπο με μεγάλη ψυχική ευγένεια, καλλιέργεια και ευαισθησία περιγράφουν την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας όσοι έτυχε να τη συναναστραφούν από κοντά, κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα συνοδεύοντας τον σύζυγό της Εμανουέλ Μακρόν, στο πλαίσιο της σύσκεψης EUMED 9. Ξεχώρισε για τη γλυκύτητα αλλά και για τα φιλελληνικά της αισθήματα, έδειξε εμπράκτως το ενδιαφέρον της με καίριες ερωτήσεις, αλλά και προτάσεις για συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Γαλλία. Αμέσως μετά την άφιξή της στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» επισκέφθηκε με τη σύζυγο του Ελληνα πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, την Ογκολογική Μονάδα Παίδων.

Au revoir: Οταν η Μπριζίτ Μακρόν έδωσε κουράγιο και ευχές στη μικρή Λουίζα-1
Με Γερουλάνου, Μαγγίνη, Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, Γκραμπόφσκι.

Με τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη, άλλωστε, τη συνδέει φιλία και ήταν ενήμερη για το μικρό θαύμα που συντελείται στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου: τρία στα τέσσερα παιδιά γίνονται απολύτως καλά. Ακόμη και οι υπόλοιπες –πολύ πιο δύσκολες– περιπτώσεις όχι μόνο δεν χρειάζεται να πάνε στο εξωτερικό, αλλά έχουν πλέον ελπίδα ίασης χάρη στο πρωτοπόρο Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας, για το οποίο έγινε ειδική μνεία. 

Η Μπριζίτ Μακρόν ανέφερε μάλιστα πως και στη Γαλλία η γονιδιακή θεραπεία αποτελεί την πιο σύγχρονη μέθοδο αντιμετώπισης του παιδικού καρκίνου και πρότεινε να συνεργαστούν οι δύο χώρες στον τομέα αυτόν. «Το έργο που επιτελείτε είναι συγκλονιστικό», ανέφερε η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας στην ιδρύτρια του Συλλόγου «Ελπίδα», Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Κατά την επίσκεψή τους στο σχολείο της Ογκολογικής Μονάδας, η μικρή Λουίζα που νοσηλεύεται θέλησε αυθόρμητα να χαιρετίσει τις κυρίες. Μαζί με τον πατέρα της, συνομίλησε μαζί τους και εκείνες με πολλή αγάπη και τρυφερότητα της έδωσαν δύναμη και κουράγιο στον μεγάλο της αγώνα και της ευχήθηκαν σύντομα να είναι υγιής και να μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι της, στην οικογένεια και στους φίλους της.

Au revoir: Οταν η Μπριζίτ Μακρόν έδωσε κουράγιο και ευχές στη μικρή Λουίζα-2
Με τη μικρή Λουίζα στην Ογκολογική Μονάδα.

Την ίδια ημέρα, η Μπριζίτ Μακρόν επισκέφθηκε το Μουσείο Μπενάκη με τη σύζυγο του πρωθυπουργού και τη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Τη συνόδευσαν στην ξενάγηση της εμβληματικής έκθεσης «1821 πριν και μετά», η οποία έχει ενταχθεί στο εθνικό πρόγραμμα εορτασμού της επετείου που συντονίζει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021». Το «παρών» έδωσαν ο επιστημονικός διευθυντής του μουσείου Γιώργης Μαγγίνης και η πρόεδρος της διοικητικής επιτροπής του μουσείου, Ειρήνη Γερουλάνου. Η κυρία Μακρόν στάθηκε μπροστά σε πολλούς πίνακες, φορεσιές και σημαίες, ενώ ξεχώρισε και ένα δαχτυλίδι-κουκουβάγια της Φιλόμουσου Εταιρείας Αθηνών, η οποία είχε ιδρυθεί το 1813 για να ανυψώσει το μορφωτικό επίπεδο των υπόδουλων Ελλήνων. Λίγο προτού φύγει, οι άνθρωποι του μουσείου τής προσέφεραν ως δώρο ένα ακριβές αντίγραφο του κοσμήματος, αλλά και ένα μεταξωτό μαντίλι «Parades» των Studiolav σχεδιασμένο αποκλειστικά για το Μπενάκη με μοτίβο από εύζωνες. 

[email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή