Τελείες που ενώνονται και φέρνουν τη διασπορά πιο κοντά στην Ελλάδα

Τελείες που ενώνονται και φέρνουν τη διασπορά πιο κοντά στην Ελλάδα

Οι Ελληνες ξέρουν να συγκροτούν δίκτυα αλληλοϋποστήριξης. Ιδιαίτερα στο εξωτερικό, διακρίνονται για την ευστροφία της διασύνδεσης και πάντα βρίσκεται κάποιος να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ελληνες ξέρουν να συγκροτούν δίκτυα αλληλοϋποστήριξης. Ιδιαίτερα στο εξωτερικό, διακρίνονται για την ευστροφία της διασύνδεσης και πάντα βρίσκεται κάποιος να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια. Ωστόσο, ένα από τα πράγματα στα οποία έχουμε μείνει πίσω είναι στο να αξιοποιήσουμε καλύτερα την ελληνική διασπορά. Διασκορπισμένοι στα πέντε σημεία του ορίζοντα, άνθρωποι με καλλιέργεια, ισχύ και πατριωτισμό θα ήθελαν να προσφέρουν τη βοήθειά τους αλλά μέχρι τώρα η σύζευξη παρέμενε αναιμική ή αδρανής. Πριν από μερικές ημέρες παρουσιάστηκε στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στο Κολωνάκι μια σημαντική πρωτοβουλία που διοργανώνεται από τη Hellenic Initiative με την υποστήριξη της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Τελείες που ενώνονται και φέρνουν τη διασπορά πιο κοντά στην Ελλάδα-1
Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρεϊ Πάιατ στο βήμα.

Ενίσχυση νεοφυών

Η ιδέα είναι απλή: επιτυχημένοι νέοι Ελληνες της ομογένειας προσφέρουν συμβουλές και καθοδήγηση σε συμπατριώτες μας που έχουν ξεκινήσει ή τώρα ξεκινούν κάποια επιχειρηματική προσπάθεια. Λέγεται «Connect the Dots» (Ενωσε τις Τελείες) και στοχεύει στην ενίσχυση του οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, που μπορεί να βοηθήσει πολύ τη νέα γενιά να επενδύσει επικερδέστερα τις δημιουργικές δυνάμεις της.
Στην εκδήλωση, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρεϊ Πάιατ, υπογράμμισε –μεταξύ άλλων– ότι η πρώτη δοκιμή του προγράμματος «Connect the Dots» έγινε τον Ιανουάριο της φετινής χρονιάς με κάποιους συμμετέχοντες από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, αλλά τώρα λανσαρίστηκε η ψηφιακή πλατφόρμα που θα ωθήσει ακόμα περισσότερο ταλαντούχους και τολμηρούς Ελληνες επιχειρηματίες να βρουν καθοδήγηση από τα πιο λαμπρά μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. 

Τελείες που ενώνονται και φέρνουν τη διασπορά πιο κοντά στην Ελλάδα-2
Από αριστερά: Μ. Πρίντζος, Σ. Ανδρεάδης, Χρ. Δήμας, Θ. Κυριαζής.

Λαμβάνοντας τον λόγο η πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου, τόνισε: «Η οικονομική ανάπτυξη, το “έξυπνο” επιχειρείν, η τεχνολογία, μπορούν να αποτελέσουν πύλη εισόδου στον τρίτο αιώνα του σύγχρονου βίου μας. Τα ταλέντα της Ελλάδας πρέπει να μένουν στον τόπο τους και να μην χρειάζεται να ξενιτευτούν αναζητώντας ευκαιρίες για να δημιουργήσουν. Η χώρα μας μπορεί να προσελκύσει ψηφιακούς νομάδες και να αναπτύξει το τεχνολογικό της οικοσύστημα. Η σύνδεση με την ομογένεια θα αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα εξωστρέφειας και ανάπτυξης. Αυτό το γνωρίζει καλά η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative), η οποία δραστηριοποιείται στην Αμερική, στον Καναδά και στην Αυστραλία και συνεισέφερε στη συγκεκριμένη δράση το δίκτυο των επαφών της».

Τελείες που ενώνονται και φέρνουν τη διασπορά πιο κοντά στην Ελλάδα-3
Η ομογενής mentor Βιβιάννα Καραμάνη.

Εκπροσωπώντας την Ελληνική Πρωτοβουλία, ο Μιχάλης Πρίντζος είπε: «Σκεφτείτε τους επιστήμονες, τους οικονομολόγους, τους επιχειρηματίες, τους αθλητές, τους καλλιτέχνες, τους μηχανικούς που διακρίνονται στο εξωτερικό. Το θέμα είναι πώς μπορεί κανείς να αξιοποιήσει όλη αυτή τη γνώση, πώς κάνουμε ένα καλό δίκτυο; Πώς φέρνουμε τους δύο κόσμους πιο κοντά;» Ο κ. Πρίντζος είπε ότι μέχρι στιγμής οι συμμετοχές έχουν φτάσει τις 40, αλλά πολύ γρήγορα θα πιάσουν τις 100.
 
[email protected]

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή