Μια αναβαθμισμένη πτέρυγα στο ΝΝΑ παίρνει το όνομα της Μαριλένας Λασκαρίδη

Μια αναβαθμισμένη πτέρυγα στο ΝΝΑ παίρνει το όνομα της Μαριλένας Λασκαρίδη

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσοι είχαν την τύχη να γνωρίσουν και να συναναστραφούν τη Μαριλένα Λασκαρίδη, που έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή το 2015, ήξεραν από πρώτο χέρι την έγνοια της για τον συνάνθρωπο. Με φανερές και κρυφές ευεργεσίες, παραστεκόταν σε όποιον είχε ανάγκη και κυρίως στα παιδιά. Ηταν εκείνη που εμπνεύστηκε τη δημιουργία εξαίρετων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και που οργάνωνε κάθε χρόνο εκδρομές με εκπαιδευτικούς και στα πιο δυσπρόσιτα χωριά της Ελλάδας, ώστε να έχουν και οι μαθητές που ζούσαν εκεί πρόσβαση στη γνώση. Ολες αυτές οι δράσεις της ξεκινούσαν από το Ιδρυμα Αικατερίνη Λασκαρίδη, στο οποίο ήταν «ψυχή» και κινητήριος δύναμη. Λογικό ήταν λοιπόν στην πρόσφατη δωρεά του Ιδρύματος προς το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου του (και υποναυάρχου ε.τ.) Πάνου Λασκαρίδη, η νέα πτέρυγα να πάρει το όνομα της εκλιπούσας.

Μια αναβαθμισμένη πτέρυγα στο ΝΝΑ παίρνει το όνομα της Μαριλένας Λασκαρίδη-1
Ο αρχηγός ΓΕΝ τιμά τον Πάνο Λασκαρίδη.

Με τη δωρεά αυτή αναβαθμίστηκε και εκσυγχρονίστηκε πλήρως η 3Β Πτέρυγα Νοσηλείας στον τρίτο όροφο που έχει 33 κλίνες. Στο ίδιο σημείο του νοσοκομείου, αναβαθμίστηκαν επίσης και κάποιοι από τους χώρους της Καρδιολογικής Κλινικής. Εκεί δημιουργήθηκε συμπληρωματικά και μια πτέρυγα Βραχείας Νοσηλείας για τα καρδιολογικά περιστατικά. Στο απώτερο μέλλον θα γίνει –πάλι με δωρεά του Ιδρύματος– μια Πτέρυγα Βραχείας Νοσηλείας στον τέταρτο όροφο με δυνατότητα πλήρους ιατρικής υποστήριξης για ογκολογικές, αιματολογικές και νευρολογικές θεραπείες.

Μια αναβαθμισμένη πτέρυγα στο ΝΝΑ παίρνει το όνομα της Μαριλένας Λασκαρίδη-2
Η αείμνηστη Μαριλένα Λασκαρίδη «έφυγε» το 2015.

«Πολύτιμο εφόδιο»

«Είμαι βέβαιος ότι οι νέες, ανακαινισμένες και σύγχρονα εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του ΝΝΑ θα αποτελέσουν ένα πολύτιμο εφόδιο, που θα μεγιστοποιήσει την απόδοση του προσωπικού μας, με τελικό στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση και φροντίδα του κοινωνικού συνόλου που έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες μας», υπογράμμισε ο διοικητής του νοσοκομείου, αρχιπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Λάμπρος Μπιλάλης, στα εγκαίνιά της που έγιναν πριν από λίγες ημέρες. Το «παρών» στο κόψιμο της κορδέλας έδωσαν ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης Π.Ν., ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης Λ.Σ., ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και άλλα μέλη της πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Μια αναβαθμισμένη πτέρυγα στο ΝΝΑ παίρνει το όνομα της Μαριλένας Λασκαρίδη-3
Η πτέρυγα έχει 33 πλήρως εξοπλισμένες κλίνες.

Σε εκδήλωση που είχε προηγηθεί των εγκαινίων, στις 4 Δεκεμβρίου, ο Πάνος Λασκαρίδης τιμήθηκε από τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού για το σύνολο της προσφοράς του, πέραν της δωρεάς στο Ναυτικό Νοσοκομείο. Τα τελευταία χρόνια –όπως είναι γνωστό– έχει αγοράσει και ύστερα δωρίσει τρία πλοία Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ «Ατλας Ι», ΠΓΥ «Ηρακλής», ΠΓΥ «Αίας») καθώς και ένα σκάφος εκπαίδευσης Ναυτικών Δοκίμων («Κύκνος 1»). Παράλληλα, έχει συμβάλει στην ολοκλήρωση του προγράμματος αντικατάστασης ηλεκτροπαραγωγών ζευγών σε φρεγάτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT