Μια φιλανθρωπική βραδιά για την ενίσχυση της Save a Greek Stray

Μια φιλανθρωπική βραδιά για την ενίσχυση της Save a Greek Stray

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι μια οργάνωση που έχει ταχθεί με αφοσίωση στην προστασία των αδέσποτων ζώων μέσα από ένα πλέγμα ολιστικής προσέγγισης: από ειδικό καταφύγιο ώστε να υπάρχει περίθαλψη, στείρωση, στέγη και τροφή έως την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την προσέλκυση εθελοντών. Η Save a Greek Stray (SGS), που ίδρυσε πριν από 11 χρόνια η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, οργάνωσε στις 15 Φεβρουαρίου μια ειδική βραδιά στο Ecali Club με σκοπό την άντληση πόρων για την ενίσχυση των πρωτοβουλιών της, οι οποίες αφορούν τη διαχείριση του υπερπληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, την προστασία τους, προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, καθώς και προγράμματα ιαματικής ζωοφιλίας.

Μια φιλανθρωπική βραδιά για την ενίσχυση της Save a Greek Stray-1
Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση ίδρυσε τη Save a Greek Stray.

«Η SGS μετράει σήμερα πάνω από δέκα χρόνια στη διάσωση και στην προστασία των αδέσποτων ζώων της Ελλάδας. Είναι μια οργάνωση που ξεκίνησε ως δικό μου παιδικό όνειρο και σήμερα έχει φτάσει να είναι αναγνωρίσιμη εντός και εκτός συνόρων για την προσφορά της. Αυτό δεν οφείλεται σε εμένα, αλλά στην καταπληκτική ομάδα με την οποία έχω την τιμή να συνεργάζομαι καθημερινά», τόνισε στην ομιλία της η ιδρύτρια. Η αλήθεια είναι πως, με τη δική της ειλικρινή αφοσίωση στον σκοπό, η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση έχει συσπειρώσει δεκάδες ανθρώπους που προσφέρουν ό,τι μπορούν. Ακόμη και εκείνοι που λ.χ. δεν μπορούν να υιοθετήσουν ένα σκυλάκι για πρακτικούς λόγους, γίνονται «εικονικοί κηδεμόνες» συντηρώντας το οικονομικά ή πηγαίνουν συχνά για να βγάζουν βόλτα τα τετράποδα που είναι κλεισμένα στα ειδικά κλουβιά.

Μια φιλανθρωπική βραδιά για την ενίσχυση της Save a Greek Stray-2
Η Μαριάννα Λάτση με την Ελλη Στάη.

Ο απώτερος στόχος δεν είναι μόνο να υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία για όσα ζωάκια δεν είχαν την τύχη να μεγαλώνουν σε σπίτι, αλλά κυρίως να μάθουν τα παιδιά να ζουν σε αρμονία με τη φύση και να αγκαλιάσουν την οικολογία. Αν αυτός ο τρόπος σκέψης δεν υιοθετηθεί εξ απαλών ονύχων και δεν γίνει βίωμα, χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια αργότερα. Από το 2012 η Save a Greek Stray έχει αναπτύξει ένα δίκτυο συνεργασιών απαραίτητο για να απλωθεί η ευεργετική δράση της σε όλη την Ελλάδα και να περιοριστούν φαινόμενα κακοποίησης που κάθε τόσο βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Μια φιλανθρωπική βραδιά για την ενίσχυση της Save a Greek Stray-3
Η ιδρύτρια με τους εθελοντές της οργάνωσης.

Η πρόσκληση στο Ecali Club βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο και από τους χορηγούς που στηρίζουν εδώ και χρόνια το έργο τής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, όπως η Ευρώπη Ασφαλιστική και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Νικόλαος Μακρόπουλος. Στο πλευρό της Save a Greek Stray, ωστόσο, έχουν σταθεί και πολλοί καλλιτέχνες. Αυτή τη φορά ήταν ο Σάκης Ρουβάς που με τα τραγούδια του ξεσήκωσε τους παρευρισκομένους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή