O όμιλος Ηρακλής κοντά στην Ενωση «Μαζί για το Παιδί» μέσω της τέχνης

O όμιλος Ηρακλής κοντά στην Ενωση «Μαζί για το Παιδί» μέσω της τέχνης

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι μια ομπρέλα δέκα κοινωφελών σωματείων με πιστοποιημένο και αποδεδειγμένο κοινωνικό έργο προς όφελος των παιδιών. Ιδρύθηκε το 1996 στην προσπάθεια να μεγιστοποιηθεί η πρόσβαση προς τους νέους και τις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ασθένειας, της ανέχειας, της αναπηρίας, της κοινωνικής υποβάθμισης ή της κακοποίησης σε όλη την Ελλάδα. Εκτοτε έχει κυριολεκτικά ανοίξει νέους δρόμους στον τομέα αυτό, αποδεικνύοντας τη δύναμη της συνεργασίας, της διάχυσης των καλών πρακτικών και της αλληλοκάλυψης. Ο λόγος για την Ενωση «Μαζί για το Παιδί» με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μαρτίνου και με μια πλειάδα άξιων ανθρώπων που ηγούνται των επιμέρους οργανώσεων. Δικαίως έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και των ειδικών που στηρίζουν τις πρωτοβουλίες τους. Αλλωστε σε περιόδους δυσκολιών η Ενωση έχει απλώσει την ευεργετική της δράση πιο πλατιά στην κοινωνία, όπως λ.χ. στον εξοπλισμό των ΜΕΘ κατά τη διάρκεια της πανδημίας ή και στην αρωγή των πυροπλήκτων στο Μάτι.

O όμιλος Ηρακλής κοντά στην Ενωση «Μαζί για το Παιδί» μέσω της τέχνης-1
Η εμβληματική «Λαϊκή Αγορά» του Τέτση.

Στο πλευρό του «Μαζί για το Παιδί» έχουν σταθεί κατά καιρούς σπουδαίοι καλλιτέχνες αλλά και μεγάλοι χορηγοί. Πρόσφατα, ο όμιλος Ηρακλής είχε μια εξαιρετική ιδέα. Πιστός στη δέσμευσή του να βρίσκεται δίπλα στον συνάνθρωπο και να τοποθετεί τα παιδιά που έχουν ανάγκη στο επίκεντρο, προχώρησε στην παραχώρηση 30 έργων τέχνης ώστε να δημοπρατηθούν και τα έσοδα να διατεθούν για τη στήριξη και την ενίσχυση της κοινωνικής δράσης της Ενωσης. Τα εν λόγω έργα αποτελούν μέρος της σπουδαίας συλλογής της ΑΓΕΤ Ηρακλής. Από το 1959 μέχρι το 2009, η εταιρεία ανέθεσε σε 60 Ελληνες καλλιτέχνες να κοσμήσουν τα γνωστά της ετήσια ημερολόγια. Στην ουσία ανέδειξε το σύγχρονο καλλιτεχνικό δυναμικό της πατρίδας μας και πέτυχε με αυτόν τον τρόπο να εντάξει τη νεοελληνική τέχνη στην καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων. Από τον Αγήνορα Αστεριάδη ώς τον Γκίκα, τον Μόραλη, τον Τσαρούχη, τον Νικολάου, τον Σικελιώτη ώς τον Φασιανό, τον Μυταρά, τον Τέτση, τον Σπυρόπουλο αλλά και τη νεότερη γενιά, η συλλογή περιλαμβάνει πάνω από 1.400 αποκτήματα. Κάποια από αυτά είχαν μάλιστα παρουσιαστεί και σε ειδική έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη πριν από αρκετά χρόνια.

O όμιλος Ηρακλής κοντά στην Ενωση «Μαζί για το Παιδί» μέσω της τέχνης-2
Πίνακας του Μυταρά που θα δημοπρατηθεί στις 13/3.

Τα 30 έργα που πρόκειται να δημοπρατηθούν, έχουν φιλοτεχνηθεί από 18 καταξιωμένους καλλιτέχνες και προσφέρουν ένα μικρό, αλλά ουσιαστικό δείγμα σημαντικών εικαστικών τάσεων στην ελληνική τέχνη του 20ού αιώνα. Ανάμεσά τους βρίσκουμε δημιουργίες του Αλέξη Ακριθάκη, του Αλέκου Λεβίδη, του Μιχάλη Μακρουλάκη, του Σπύρου Βασιλείου, του Σωτήρη Σόρογκα, του Παύλου Σάμιου κ.ά. Πριν από τη δημοπρασία, τα έργα θα εκτεθούν σε χώρο τέχνης στη διεύθυνση: Γκούρα 5, Αθήνα (Τ.Κ. 10558). Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη 9 Μαρτίου στις 18.00 και η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Μαρτίου από τις 12.00 έως τις 19.00. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 13 Μαρτίου στις 19.00 στον ίδιο χώρο.

O όμιλος Ηρακλής κοντά στην Ενωση «Μαζί για το Παιδί» μέσω της τέχνης-3
Εργο του Σωτήρη Σόρογκα από τη συλλογή της ΑΓΕΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή