Ομπάμα: Στην Αντίπαρο οι πρώτες ελληνικές διακοπές ενός πρώην προέδρου

Ομπάμα: Στην Αντίπαρο οι πρώτες ελληνικές διακοπές ενός πρώην προέδρου

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ώρα έδειχνε 2 το μεσημέρι όταν το αεροσκάφος που μετέφερε το διάσημο ζεύγος προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο της Πάρου. Οι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού υπάλληλοι που ήρθαν σε οπτική επαφή με τους υψηλούς προσκεκλημένους του Τομ Χανκς και της Ρίτα Γουίλσον δεν πίστευαν στα μάτια τους. Εβλεπαν καλά; Ναι, δεν έκαναν λάθος: ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πατούσε για δεύτερη φορά (το 2016 είχε επιλέξει την Αθήνα ως τελευταίο προορισμό με την προεδρική του ιδιότητα) σε ελληνικό έδαφος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μισέλ και μέλη της προσωπικής του ασφάλειας.

Τελικός προορισμός το κοντινό νησί της Αντιπάρου, αγαπημένος και δημοφιλής προορισμός χιλιάδων Ελλήνων και ξένων επισκεπτών κάθε καλοκαίρι, εκεί όπου βρίσκεται και η εξοχική κατοικία του σταρ του Χόλιγουντ και της ελληνικής καταγωγής γυναίκας του, πόλος έλξης πληθώρας διασημοτήτων κατά καιρούς τα τελευταία χρόνια. Ομπάμα και Χανκς συνδέονται με στενή φιλία πολλών ετών, επομένως η πρόσκληση δεν ήταν έκπληξη.

Ομπάμα: Στην Αντίπαρο οι πρώτες ελληνικές διακοπές ενός πρώην προέδρου-1
Ο Τομ Χανκς και η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον κάνουν συχνά διακοπές στο εξοχικό τους, στην Αντίπαρο.

Ακρα μυστικότητα

Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, Αστυνομία και Λιμενικό βρίσκονταν όλες τις τελευταίες ημέρες επί ποδός σε Αθήνα και Πάρο για να προετοιμάσουν σε συνθήκες άκρας μυστικότητας την υψηλή άφιξη. Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον είχαν φθάσει στην Αντίπαρο από την Πέμπτη· όπως και 35 τουλάχιστον μέλη ασφαλείας επιφορτισμένα με το καθήκον να «ξεσκονίσουν» το νησί που ευτυχώς αυτή την εποχή είναι αρκετά ήσυχο. «Ακόμα και τα Σαββατοκύριακα είμαστε ακόμα σχετικά ήρεμα», λέει στην «Κ» επιχειρηματίας της Αντιπάρου. «Συνήθως υπάρχει κάποιος γάμος ή βαφτίσια που φέρνουν κόσμο στο νησί αλλά τίποτα περισσότερο ή μαζικότερο». Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι VIP προτιμούν να επισκεφθούν την Αντίπαρο τον Ιούνιο, όταν ο κόσμος είναι πολύ λιγότερος και τα θέματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας πιο εύκολα διαχειρίσιμα. Εκτός από μια πολύ ήσυχη Αντίπαρο το πρώην προεδρικό ζεύγος βρήκε κι έναν σχεδόν ιδανικό καλοκαιρινό καιρό, χωρίς πολλή ζέστη, με μέτριο νοτιά και την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας να θέλει την κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου να μην επηρεάζει τις Κυκλάδες. Ως προς το πρόγραμμα των επόμενων ημερών δεν έχει διαρρεύσει τίποτα, ενώ μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε προγραμματιστεί επίσκεψη στο κοντινό Δεσποτικό, το ακατοίκητο νησάκι, δυτικά της Αντιπάρου με το μεγαλύτερο σε έκταση ιερό μετά απ’ αυτό της Δήλου.

Ομπάμα: Στην Αντίπαρο οι πρώτες ελληνικές διακοπές ενός πρώην προέδρου-2
Οι περισσότεροι VIP προτιμούν να επισκεφθούν την Αντίπαρο τον Ιούνιο, όταν ο κόσμος είναι πολύ λιγότερος και τα θέματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας πιο εύκολα διαχειρίσιμα. [SHUTTERSTOCK]

Οι πρώτες ελληνικές διακοπές των Ομπάμα συνδέονται με τη συμμετοχή του πρώην προέδρου την Πέμπτη 22 Ιουνίου στο SNF Nostos Conference 2023, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου ο Μπαράκ Ομπάμα θα συζητήσει τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών μαζί με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή