Oταν η Πρόεδρος συνάντησε τους πιο γλυκούς μικρούς ήρωες

Oταν η Πρόεδρος συνάντησε τους πιο γλυκούς μικρούς ήρωες

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρέπει να χρειάστηκε αρκετό κουράγιο για τον λιλιπούτειο Αλέξανδρο που δεν έχει κλείσει τα πέντε του χρόνια να σταθεί απέναντι στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να πει: «Σας ευχαριστώ που μας δεχτήκατε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο». Βέβαια έχει αποδείξει ότι έχει θάρρος μιας και κέρδισε εξ απαλών ονύχων την πιο κρίσιμη μάχη της ζωής του, τη μάχη κατά του καρκίνου. «Εδώ είναι το σπίτι όλων των Ελλήνων και έτσι ο καθένας μπορεί να περάσει το κατώφλι», απάντησε στον πιτσιρίκο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, ημέρα αφιερωμένη κατά του παιδικού καρκίνου, γνώρισε από κοντά πολλούς μικρούς ήρωες.

Oταν η Πρόεδρος συνάντησε τους πιο γλυκούς μικρούς ήρωες-1
Η Μυρτώ μίλησε για το σχολείο της, που το αγαπά πολύ. [ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ]

Μαζί με τον Αλέξανδρο, ο Αντώνης, η Μυρτώ, η Φωτεινή, η Δήμητρα, η Ελένη, η Ευαγγελία, ο Αγγελος, η Αικατερίνη-Καλλιόπη, μακριά πλέον από τους νοσοκομειακούς θαλάμους και τις επώδυνες θεραπείες, επιβεβαίωσαν ότι ο δρόμος προς την ίαση μπορεί να είναι μακρύς, δεν είναι όμως αδιάβατος. Είναι πλέον αποθεραπευμένοι και μπορούν τόσο οι ίδιοι όσο και οι δικοί τους να βλέπουν το μέλλον με αισιοδοξία. Οι θαρραλέοι επισκέπτες της Πέμπτης που έκαναν την Πρόεδρο να συγκλονιστεί από τις προσωπικές τους ιστορίες (αλλά όπως πάντα ξέρει να κρατά το μέτρο αξιοθαύμαστα ανάμεσα στην εκδήλωση της συγκίνησης και την τιθάσευσή της) συνοδεύονταν από μια σπουδαία γυναίκα.

Oταν η Πρόεδρος συνάντησε τους πιο γλυκούς μικρούς ήρωες-2
Η Μαρία Τρυφωνίδη (αριστερά) έχασε το παιδί της από καρκίνο. [ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ]

Ο λόγος για τη Μαρία Τρυφωνίδη, πρόεδρο του συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Η Φλόγα», βασικού πυλώνα στήριξης των ογκολογικών τμημάτων των παιδιατρικών νοσοκομείων και πολύτιμου αρωγού των οικογενειών που βιώνουν αυτή τη δεινή περιπέτεια. Είναι και η ίδια μάνα ενός παιδιού που νόσησε, της Αλεξάνδρας, την οποία έχασε σε ηλικία μόλις 6 ετών. Τότε δέχτηκε την υποστήριξη της «Φλόγας» και συνέχισε να στηρίζει τον σύλλογο, του οποίου σήμερα ηγείται. «Αφιερώνοντας χρόνο σε αυτό, είναι σαν να αφιερώνουμε χρόνο στην κόρη μας», έχει πει και το εννοεί. Από την ατσάλινή της θέληση έχουν πάρει αγάπη, προστασία και κουράγιο δεκάδες γονείς εδώ και δεκαετίες.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αφιέρωσε πολύ χρόνο στα παιδιά, άκουσε τους φόβους, τις ελπίδες, τον αγώνα που χρειάστηκε να δώσει το καθένα από αυτά μαζί με τους γονείς του για να αποθεραπευτεί. Ενα κοριτσάκι από αυτά που βρέθηκαν στο Μέγαρο νίκησε τον καρκίνο αλλά δεν πρόλαβε ποτέ να γνωρίσει τη μητέρα του, η οποία προσβλήθηκε από την ασθένεια όταν εκείνη ήταν βρέφος. Την παράσταση πάντως έκλεψε η Μυρτώ που έχει κλείσει τα έξι. Μίλησε για το σχολείο όπου περνάνε καλά διότι έχουν μάθει «όλα τα γράμματα της αλφαβήτας και τώρα μαθαίνουν πώς να τα παντρεύουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή