Τριήμερο πανόραμα επιχειρηματικότητας με τη συμμετοχή 5.000 νέων

Τριήμερο πανόραμα επιχειρηματικότητας με τη συμμετοχή 5.000 νέων

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυριακή βράδυ και ο συνεδριακός χώρος του Μεγάρου Μουσικής στην Αθήνα έμοιαζε περισσότερο με πανεπιστημιακή αίθουσα, αν εξαιρούσε κανείς τα 60 περίπτερα φορέων και εταιρειών που έπαιρναν μέρος στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας. Περισσότερα από 5.000 νέα παιδιά είδαν μέσα σε ένα τριήμερο δεκάδες συζητήσεις και πάνελ, έκαναν ερωτήσεις, σκάναραν κωδικούς με τα κινητά τους για να λάβουν πληροφορίες, ένιωθαν ότι κάπου εδώ ξεκινάει ίσως και η δική τους εργασιακή πορεία. Ο θεσμός του Πανοράματος, 14 χρόνια τώρα, φιλοδοξεί να υπηρετήσει τη γνωριμία φοιτώντων σε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές καθώς και αποφοίτων και νεόκοπων επαγγελματιών με εταιρείες που θα τους δώσουν εργασία. Και αν κρίνει κανείς από την τεράστια προσέλευση σίγουρα η διοργάνωση θα φάνηκε πολύ χρήσιμη σε πολλούς εκπροσώπους της νέας γενιάς.

Τριήμερο πανόραμα επιχειρηματικότητας με τη συμμετοχή 5.000 νέων-1
Από αριστερά: Γ. Παλαιολόγος, Θ. Ευγενίου, Σπ. Θεοδωρόπουλος.

Οι στόχοι

«Ψυχή» της προσπάθειας ο καθηγητής Ιορδάνης Λαδόπουλος, που κέρδισε ένα θερμότατο χειροκρότημα από το νεανικό κοινό καθώς ήταν ένας από τους πρώτους διδάσκοντες στην ΑΣΟΕΕ, ο οποίος άρχισε να μιλάει για τη δικτύωση με την εργασία πριν από 40 και πλέον χρόνια, όταν όλα αυτά ήταν δαιμονοποιημένα. Τι προσφέρει το Πανόραμα; Κατ’ αρχάς, μια σύνοψη στις τάσεις στην αγορά εργασίας ώστε να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αναγνωρίσουν ευκαιρίες αλλά να δουν και με τι τους ταιριάζει να ασχοληθούν.

Επίσης, πέραν των δεκάδων ομιλητών, τα παιδιά γνώρισαν από κοντά και πολλές εταιρείες, ενώ άκουσαν και κορυφαία στελέχη να τους δίνουν συμβουλές. Το καλύτερο βέβαια είναι τα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν μετά ανάμεσα σε διευθύνοντες συμβούλους και σε νέους που δείχνουν ενδιαφέρον. Μέσα σε αυτά τα 14 χρόνια –όπως μου είπαν και οι διοργανωτές– πολλές φορές τέτοιες προσεγγίσεις και γνωριμίες έχουν καταλήξει στο να γίνει μετά μια συνέντευξη αλλά και πρόσληψη σε μια εταιρεία, μια και οι CEO είδαν ενθουσιασμό, δυναμισμό και ικανότητες στο πρόσωπο κάποιου ανθρώπου.

Τριήμερο πανόραμα επιχειρηματικότητας με τη συμμετοχή 5.000 νέων-2
Πάνω από 5.000 νέοι συμμετείχαν στο Πανόραμα.

Στην τελευταία ομιλία του τριήμερου συνεδρίου, στη σκηνή ανέβηκαν τρεις διευθύνοντες σύμβουλοι επιχειρήσεων που λειτούργησαν ως μέντορες με καθοδήγηση προς το νεανικό ακροατήριο. Ο Κώστας Κωνσταντίνου, διευθύνων σύμβουλος στους Ορκωτούς Λογιστές Ελεγκτές Moore Stephens Α.Ε., επικεφαλής του τμήματος Ναυτιλίας στο παγκόσμιο δίκτυο της εταιρείας, ο Γιώργος Μενεξής, της Scytalys, ηλεκτρολόγος μηχανικός με προϋπηρεσία στον χώρο της αεροδιαστημικής, της άμυνας και της ασφάλειας, και ο Βύρων Νικολαΐδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Peoplecert, τόνισαν ότι πιο σπουδαία και από τις δεξιότητες είναι η αξιοπιστία, η εντιμότητα, η αφοσίωση, η ικανότητα της ομαδικής δουλειάς. Η καριέρα στο επιχειρείν δεν πατάει μόνο σε γνώσεις αλλά και σε διαχρονικές αξίες που σμιλεύουν τον χαρακτήρα.

Τριήμερο πανόραμα επιχειρηματικότητας με τη συμμετοχή 5.000 νέων-3
Η «δική» μας Σοφία Δάβρη στο περίπτερο της «Κ».
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή