To «Μαζί για το Παιδί» στηρίζει τον πυρόπληκτο Εβρο με έμφαση στην εκπαίδευση

To «Μαζί για το Παιδί» στηρίζει τον πυρόπληκτο Εβρο με έμφαση στην εκπαίδευση

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πληγές από την τεράστια πυρκαγιά που σάρωσε τον Εβρο το περασμένο καλοκαίρι είναι ακόμη ανοιχτές. Αγρότες και μελισσοκόμοι αναμένουν τις αποζημιώσεις τους, κάτοικοι των οικισμών κοντά στη Δαδιά βλέπουν μια άνοιξη σε χρώμα μαύρο και όχι πράσινο, ο δρόμος για να ξαναζωντανέψει το δάσος είναι μακρύς. Ωστόσο, πού και πού ακούμε και ορισμένα καλά νέα, όπως τα αρπακτικά πουλιά που ξαναγύρισαν για αναπαραγωγή στην περιοχή αλλά και η προσπάθεια που κάνουν ορισμένοι φορείς να σταθούν κοντά στους πληγέντες. Την περασμένη εβδομάδα το «Μαζί για το Παιδί» σε συνεργασία με την πολιτεία παρέδωσε σύγχρονους χώρους εκπαίδευσης και άθλησης στο Δημοτικό Σχολείο Παλαγίας στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, έπειτα από τις σοβαρές ζημιές που είχε υποστεί από τις φωτιές.

To «Μαζί για το Παιδί» στηρίζει τον πυρόπληκτο Εβρο με έμφαση στην εκπαίδευση-1
Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Παλαγίας ευχαρίστησαν το «Μαζί για το Παιδί» για την πρωτοβουλία.

Επαναλειτουργία

Ο φορέας ανταποκρίθηκε θετικά από την πρώτη στιγμή στο αίτημα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εβρου για την επαναλειτουργία του σχολείου με την αναβάθμιση των χώρων αυτών, ενώ ο δήμος ανέλαβε την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το κτίριο έπειτα από την πυρκαγιά. Ετσι, 78 μαθητές έχουν πια πρόσβαση μέσα από σύγχρονες εκπαιδευτικές υποδομές στις επιστήμες και στις νέες τεχνολογίες που διευκολύνουν την επαφή με διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα. Ο στόχος είναι να αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες ζωής, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, κάτι που συχνά στερούνται μιας και η απόσταση από το κέντρο συχνά δημιουργεί τέτοια προβλήματα.

Στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 4 Απριλίου παρευρέθησαν η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μακρή, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Τάκης Τοψίδης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, η αναπληρώτρια περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Μαριγούλα Κοσμίδου, καθώς και οι υποστηρικτές, εθελοντές και μέλη του διοικητικού συμβουλίου τού «Μαζί για το Παιδί» με προεξάρχουσα την Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

To «Μαζί για το Παιδί» στηρίζει τον πυρόπληκτο Εβρο με έμφαση στην εκπαίδευση-2
Χέρια ψηλά και φωτογράφιση από τους αιθέρες για το αποκατεστημένο σχολείο.

«Οι εικόνες από τις καταστροφικές φωτιές του Αυγούστου 2023 είναι ακόμη νωπές στη μνήμη μας. Στο “Μαζί για το Παιδί” χωρίς δεύτερη σκέψη αποφασίσαμε να αγκαλιάσουμε τα παιδιά, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς της Παλαγίας. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας και –σε στενή συνεργασία με τη σχολική κοινότητα– η ομάδα μας κατέγραψε τις ανάγκες. Ολο αυτό το διάστημα εργαστήκαμε ώστε να δώσουμε ξανά πνοή στο δημοτικό σχολείο, συμβάλλοντας στην επαναλειτουργία του με σύγχρονους χώρους εκπαίδευσης και άθλησης. Σήμερα γιορτάζουμε το αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας: την αναγέννηση μετά από μια καταστροφή. Με μεγάλη χαρά παραδίδουμε ένα ανοιχτό σχολείο, πόλο μάθησης, δημιουργικότητας, ανάπτυξης και αισιοδοξίας για την κοινότητα της Παλαγίας», υπογράμμισε η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, επικεφαλής τού «Μαζί για το Παιδί», του φορέα που έσκυψε με τρυφερότητα και ενσυναίσθηση στην πολύπαθη Θράκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή