Βιογραφία του Ροθ το 2021

1' 32" χρόνος ανάγνωσης

Οι αγγλομαθείς λάτρεις του Φίλιπ Ροθ θα εκτιμήσουν την είδηση δεόντως: η πολυαναμενόμενη βιογραφία του Αμερικανού συγγραφέα, γραμμένη από τον ομότεχνό του Μπλέικ Μπέιλι, γνωστό μεταξύ άλλων για τις βιογραφίες του Τζον Τσίβερ και του Ρίτσαρντ Γέιτς, πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 6 Απριλίου 2021, όπως ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος W. W. Norton & Company. Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, το 880 σελίδων βιβλίο έχει τον εύγλωττο τίτλο «Philip Roth, The biography» και είναι το αποτέλεσμα μιας γόνιμης συνεργασίας μεταξύ των δύο ανδρών, η οποία ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν την απόφαση του Ροθ να αποσυρθεί από την «ενεργό δράση».

Αυξημένες πωλήσεις Amazon

Αύξηση της τάξεως του 40% στις καθαρές πωλήσεις της και του 87% στα καθαρά λειτουργικά της έσοδα ανακοίνωσε η Amazon για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα της περυσινής χρονιάς. Μάλιστα, η αύξηση σημειώθηκε παρά την απόφαση της εταιρείας να αυξήσει τις δαπάνες της προκειμένου να αναχαιτιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Μικρότερη αλλά εξίσου σημαντική αύξηση (μεταξύ 24% και 33%) αναμένεται από την Amazon και για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της, Τζεφ Μπέζος, δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να είναι «περισσότερο περήφανος και ευγνώμων για τους εργαζομένους της εταιρείας σε όλον τον κόσμο».

Ο Μάθιου Μακόναχι συμβουλεύει

Ενα βιβλίο-οδηγό προς την επιτυχία και την αυτοεκπλήρωση, βασισμένο σε «μαθήματα ζωής που αφομοιώθηκαν με τον δύσκολο τρόπο», πρόκειται να κυκλοφορήσει ο Αμερικανός ηθοποιός Μάθιου Μακόναχι. Το «Greenlights», όπως είναι ο τίτλος του, αναμένεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων των ΗΠΑ στις 20 Οκτωβρίου από την Penguin και σύμφωνα με τον ίδιο τον συγγραφέα του «δεν πρόκειται για παραδοσιακά απομνημονεύματα ή για βιβλίο συμβουλών, αλλά μάλλον για ένα εγχειρίδιο βασισμένο στις περιπέτειες της ζωής μου, οι οποίες ήταν σημαντικές, διαφωτιστικές, αστείες, άλλες φορές επειδή αυτός ήταν ο σκοπός τους και άλλες φορές επειδή δεν προσπάθησαν καθόλου για αυτό».