Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 14" χρόνος ανάγνωσης

– Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει μέχρι και την Κυριακή στην Επίδαυρο τους «Ορνιθες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα και μετάφραση Κ. Χ. Μύρη. Στους κεντρικούς ρόλους οι Γιάννης Σαμψαλάκης, Χρήστος Στέργιογλου και Ταξιάρχης Χάνος. Στις 9 μ.μ. Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

– Εργα Μπετόβεν και Σοστακόβιτς ερμηνεύει στο Ηρώδειο η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, στο πλαίσιο της επετείου των 250 ετών από τη γέννηση του μεγάλου Γερμανού μουσουργού. Σολίστ η Αλεξία Μουζά (πιάνο) και ο Γιάννης Καραμπέτσος (τρομπέτα). Στις 9 μ.μ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

– Η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Αθηναίων Πολιτεία – Από τον Θησέα στον Σόλωνα», μια ανθολόγηση κειμένων της αρχαίας ιστοριογραφίας που ανασυνθέτει την πορεία του αθηναϊκού πολιτεύματος προς τη Δημοκρατία, παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Θορικού, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου. Στις 7.30 μ.μ. Λαύριο.

– Μια επταμελή ορχήστρα κορυφαίων σολίστ, σε έργα δικά του αλλά και των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη και Μάρκου Βαμβακάρη, διευθύνει ο Σταύρος Ξαρχάκος, στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδρου. Στις 9 μ.μ. Ανοιχτό Θέατρο Ανδρου.

– Βασισμένο σε αφηγήσεις της λαϊκής φαντασίας, καθώς και σε κείμενα του Αρριανού και του Πλουτάρχου, που επιμελήθηκε η Γλυκερία Μπασδέκη, το θεατρικό έργο «Η φυλλάδα του Μεγαλέξανδρου» παρουσιάζεται στους Φιλίππους της Καβάλας, σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Γκόνη. Στις 9 μ.μ. Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

– Ο Βασίλης Λέκκας ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου του Κολωνού για μια συναυλία βασισμένη σε τραγούδια που προέκυψαν από τη συνεργασία του με κορυφαίους Ελληνες συνθέτες. Στις 9 μ.μ. Ιωαννίνων και Καπανέως.