Επένδυση στο κέντρο της Αθήνας

Επένδυση στο κέντρο της Αθήνας

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη, στον αριθμό 13-15, χθες το βράδυ υπήρχε πολύς κόσμος. Ο λόγος; Τα εγκαίνια ενός νέου πολυχώρου, που εγκαινίασαν χθες οι δραστήριες εκδόσεις «Ψυχογιός», μετατρέποντας δύο μαγαζιά σ’ έναν υπέροχο χώρο γεμάτο βιβλία, αλλά και έτοιμο να φιλοξενήσει εκδηλώσεις. Και όλα αυτά σε χρόνο ρεκόρ, αφού οι εργασίες ξεκίνησαν στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου.

Οι εκδόσεις «Ψυχογιός», ο Θάνος Ψυχογιός και τα τρία παιδιά του που μετέχουν ενεργά στην εκδοτική επιχείρηση, είναι από τις πλέον εύρωστες και μαχητικές εκδοτικές επιχειρήσεις. Είδαν ότι το κέντρο της Αθήνας ξεπερνά τα δύσκολα χρόνια του και έκαναν αυτή την επένδυση; Σ’ αυτό το ερώτημα και σε πολλά άλλα απάντησε στην «Κ» ο Χάρης Ψυχογιός, που έχει αναλάβει την ευθύνη της λειτουργίας του νέου πολυχώρου. Δεν πρόκειται για γενικό βιβλιοπωλείο, αλλά θα φιλοξενεί όλα -και είναι πάρα πολλά- τα βιβλία των εκδόσεων «Ψυχογιός».

«Η περιοχή είναι ζωντανή εμπορικά», λέει ο Χάρης Ψυχογιός. «Πιστεύω ότι ο κόσμος γυρίζει σιγά σιγά στο κέντρο. Ισως η συγκεκριμένη περιοχή να μην έχει αναπτυχθεί ακόμη όσο μπορεί. Ομως οι πρώτες αντιδράσεις των γειτόνων επιχειρηματιών είναι πολύ θετικές και μας λένε ότι η δική μας παρουσία θα φέρει κι άλλη ζωή σ’ αυτόν τον δρόμο».

Ο Χάρης Ψυχογιός διαβεβαιώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να θιγούν τα βιβλιοπωλεία του κέντρου, αφού οι εκδόσεις «Ψυχογιός» τηρούν ευλαβικά τους νόμους της ενιαίας τιμής, όπως ισχύει σήμερα. «Δημιουργήσαμε αυτό τον χώρο για να μπορούν να ενημερώνονται και οι αναγνώστες και οι βιβλιοπώλες για όλα τα βιβλία μας. Οι εκπτώσεις μας θα είναι όπως σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Απλώς, όσοι αγοράζουν τα βιβλία μας από αυτό το κατάστημα θα έχουν κάποιους πόντους, ανάλογα με το ύψος της αγοράς, που θα δίνει τη δυνατότητα συγκέντρωσης πόντων».

Ενας νέος χώρος, σε τρία επίπεδα, φωτεινός, πολύχρωμος, που δίνει μεγάλη έμφαση στις εκδηλώσεις. «Δεν θέλουμε να μειώσουμε τις εκδηλώσεις στα άλλα βιβλιοπωλεία. Ισα ίσα. Αλλά θέλουμε να φιλοξενήσουμε και εκδηλώσεις άλλων φορέων». Και συνεργάζονται ήδη με τον οργανισμό Thenoproject, που ασχολείται με την ενημέρωση για τη σύγχρονη δουλεία, «που υπάρχει παντού, και όχι μόνο στις τριτοκοσμικές χώρες», λέει ο Χάρης Ψυχογιός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή