Το βιβλίο, οι τέχνες, ο Μάρκες

Το βιβλίο, οι τέχνες, ο Μάρκες

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά τον μειωμένο προϋπολογισμό (περίπου στα μισά του περυσινού), η 12η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 10 Μαΐου. Και παρότι λόγω διαφόρων καθυστερήσεων (εκλογών, έγκρισης προϋπολογισμού κ.λπ.) δεν κατέστη δυνατόν να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με την Ισπανία, που επρόκειτο να είναι φέτος η τιμώμενη χώρα, θα υπάρχει ένα μεγάλο αφιέρωμα στην ιβηροαμερικανική λογοτεχνία με τίτλο «Μακρινές φωνές». Και όχι μόνο. Η σχέση του βιβλίου με τις άλλες τέχνες θα ανιχνευτεί στις τέχνες της μουσικής, του κινηματογράφου, του design. Θα φιλοξενηθεί Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, ενώ τιμώμενοι συγγραφείς από την Ελλάδα θα είναι φέτος ο ταυτισμένος με τη Θεσσαλονίκη Μανόλης Αναγνωστάκης (με αφορμή και τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατό του, τον ερχόμενο Ιούνιο) και ο Ζήσιμος Λορεντζάτος.

Από τις ισπανόφωνες χώρες θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη αρκετοί δρώντες συγγραφείς, ενώ το μεγάλο δώρο της 12ης ΔΕΒΘ στο αναγνωστικό κοινό θα είναι ένα ξεχωριστό και πολύπλευρο αφιέρωμα στον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, τον Γκάμπο.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος ξεχωριστή θέση καταλαμβάνει μια έκθεση με σκίτσα που έχουν κάνει σκιτσογράφοι και καλλιτέχνες από τη Λατινική Αμερική, με τίτλο «Τα πρόσωπα του Γκάμπο». Μία ακόμη έκθεση με πολλές εκπλήξεις τον ερχόμενο Μάιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή