Ο Χριστός στον… δρόμο του Τέρενς Μάλικ

Ο Χριστός στον… δρόμο του Τέρενς Μάλικ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν ακούς ότι ο Τέρενς Μάλικ ετοιμάζεται να γυρίσει μια ταινία με θέμα τον Ιησού, είτε ενθουσιάζεσαι είτε… σε ζώνουν τα φίδια. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης έχει ιδιαίτερη ματιά και οι ποιητικές του αφηγήσεις σπάνια αφήνουν αδιάφορο το κοινό, ωστόσο οι τελευταίες του προσπάθειες μετά το «Δένδρο της Ζωής» ελάχιστα θυμίζουν τα αριστουργήματα του παρελθόντος. Παρότι η πίστη του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του έργου του από τα πρώτα του κινηματογραφικά βήματα, η ταινία που βρίσκεται στα σκαριά σηματοδοτεί την πρώτη φορά που το καθολικό μοτίβο θα αποτελεί τη σεναριακή ραχοκοκαλιά ενός εγχειρήματός του.

Το «Τhe Last Planet», όπως θα είναι ο τίτλος της, σκοπεύει να αφηγηθεί τη ζωή του Ιησού μέσα από μία σειρά ευαγγελικών παραβολών. Το πράγμα αποκτά ενδιαφέρον, καθώς τον κεντρικό ρόλο του Χριστού θα αναλάβει ο ταλαντούχος Ούγγρος Τζέζα Ρόριγκ, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας από τη συγκλονιστική ερμηνεία του ως κρατούμενος του Αουσβιτς στον «Γιο του Σαούλ» του Λάζλο Νέμεθ. Προτού γίνει ευρέως γνωστός, μάλιστα, ο Ούγγρος ηθοποιός εργαζόταν ως μελετητής της Βίβλου και βοηθός στην Εβραϊκή Θεολογική Σχολή της Νέα Υόρκης.

Ο Ρόριγκ θα πλαισιωθεί από τους βραβευμένους Ματίας Σένερτς («Το κορίτσι από τη Δανία») στον ρόλο του Αγίου Πέτρου και Μαρκ Ράιλανς («Η γέφυρα των κατασκόπων») σε τέσσερις διαφορετικές ενσαρκώσεις του διαβόλου.

Ο τελευταίος, μάλιστα, είναι ο μόνος που έχει διαλευκάνει ορισμένες λεπτομέρειες για το νέο πρότζεκτ του Μάλικ, το οποίο ξεκινάει γυρίσματα τον Οκτώβριο, ωστόσο παραμένει σε γενικές γραμμές τυλιγμένο σε πέπλο μυστηρίου. «Αρχικά ήταν να παίξω μονάχα μια εκδοχή του σατανά, ενώ τουλάχιστον μία από τις ενσαρκώσεις θα ήταν γυναίκα», ανέφερε ο Βρετανός ηθοποιός, προτού προσθέσει πως ο Μάλικ του ζήτησε τελικά να αφήσει μούσι και να αναλάβει και τις τέσσερις προσωποποιήσεις του διαβόλου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή