Η μαγική ομπρέλα **

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δραματική κομεντί  (2013). Εγχρ. Διάρκεια: 125΄.

Το 1961, η συγγραφέας Π. Λ. Τράβερς άφησε το Λονδίνο με βαριά καρδιά και πήγε στο Χόλιγουντ για να παραδώσει τη Μαίρη Πόπινς, τη διάσημη λογοτεχνική ηρωίδα της, στον Γουόλτ Ντίσνεϊ, που από το 1940 της ζητούσε τα κινηματογραφικά δικαιώματα του βιβλίου. Είχε υποσχεθεί στην κόρη του πως κάποια μέρα θα έδινε κινηματογραφική πνοή στην αγαπημένη της Μαίρη Πόπινς. Η Τράβερς (η οποία στο παρελθόν είχε απορρίψει την πρόταση, γιατί δεν ήθελε να ακούσει κουβέντα για «χαζοχαρούμενα» καρτούν και «ανόητα» παιδικά μιούζικαλ) υποχώρησε στις πιέσεις λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.

Παρακολουθώντας τη «Μαγική ομπρέλα» (Saving Mr. Banks) του Τζον Λι Χάνκοκ έχεις την εντύπωση πως είσαι θεατής μιας ταινίας, που, με πρόσχημα τη βιογραφία μιας προκατειλημμένης Τράβερς, κατασκευάζει την αγιογραφία ενός συναισθηματικού Ντίσνεϊ. Συναίσθημα και προκατάληψη. Η «Μαγική ομπρέλα» γυρίστηκε μισό αιώνα μετά την κινηματογραφική «Μαίρη Πόπινς» του Ρόμπερτ Στίβενσον. Το παρασκήνιο εκείνης της ταινίας είναι το θέμα της σημερινής. Με Εμα Τόμσον και Τομ Χανκς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή