Ρίντλεϊ Σκοτ κατά κριτικών για τον «Ναπολέοντα» – «Οι Γάλλοι δεν χωνεύουν ούτε τον εαυτό τους»

Ρίντλεϊ Σκοτ κατά κριτικών για τον «Ναπολέοντα» – «Οι Γάλλοι δεν χωνεύουν ούτε τον εαυτό τους»

Ανάμεικτα συναισθήματα έχει αφήσει στους κριτικούς το έπος για τη ζωή του Ναπολέοντα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που ο χρόνος για την εγχώρια σινεφίλ κοινότητα μετράει αντίστροφα για την κυκλοφορία του «Ναπολέοντα» κι ενώ ήδη κριτικές από διεθνή ΜΜΕ έχουν κάνει την εμφάνισή τους, ο σκηνοθέτης του φιλμ, Ρίντλεϊ Σκοτ δίνει τη δική του απάντηση σε ορισμένους Γάλλους κριτικούς που δεν έμειναν και με τις καλύτερες εντυπώσεις μετά την προβολή του φιλμ. 

Αρχικά, αξίζει να σημειωθεί ότι οι απόψεις για την ταινία έως τώρα ποικίλλουν. Για παράδειγμα, ο κριτικός του Guardian, Πίτερ Μπράντσου, βαθμολόγησε το έπος του Σκοτ με πέντε αστεράκια, ενώ η γαλλική GQ έγραψε ότι πρόκειται και ένα «βαθιά άγαρμπο» έργο. 

Αντίστοιχα, η Le Figaro σημείωνε καυστικά ότι η ταινία θα έπρεπε να μετονομαστεί «Η Μπάρμπι και ο Κεν υπό την Αυτοκρατορία», ενώ ο ιστορικός και βιογράφος του Ναπολέοντα, Patrice Gueniffey, απέδωσε στο φιλμ «αντι-γαλλικά» αισθήματα. 

«Οι Γάλλοι δεν χωνεύουν τον ίδιο τους τον εαυτό», απάντησε ο Ρίντλεϊ Σκοτ, μιλώντας στο BBC, τονίζοντας ότι «το κοινό στο οποίο παρουσίασε την ταινία στο Παρίσι λάτρεψε την ταινία». 

Στις αρχές του μήνα, ο Σκοτ είχε δεχτεί επικρίσεις με επίκεντρο το κατά πόσο ακριβής είναι η προσέγγιση της ταινίας σε διάφορα ιστορικά γεγονότα που απεικονίζει. «Ας αποκτήσει ζωή», είχε απαντήσει, τότε, ο Σκοτ σε έναν ιστορικό που τότε είχε εκφράσει ορισμένες ενστάσεις.

Ο «Ναπολέων», με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ στον ομώνυμο ρόλο, κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη.

Με πληροφορίες από Variety

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή