Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ. Διάσημοι Γάλλοι ηθοποιοί ετοιμάζουν αυτές τις μέρες τις βαλίτσες τους για την Ελλάδα, με αφορμή το 15ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα (19/3) στην Αθήνα και την αμέσως επόμενη (27/3) στη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση του κοινού και των καλλιτεχνών είναι και πάλι ο κεντρικός άξονας αυτού του καθιερωμένου πλέον φεστιβάλ, ένα γεγονός που αναμένουν με ενθουσιασμό κάθε χρονιά οι Ελληνες σινεφίλ.

Ανάδοχος του φετινού 15ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου είναι η γνωστή Γαλλίδα ηθοποιός Nathalie Baye, η οποία θα παρουσιάσει έξι ταινίες της στο ελληνικό κοινό.

Σαράντα επτά ταινίες θα προβληθούν συνολικά στο φετινό φεστιβάλ όπως ανακοινώθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου από την καλλιτεχνική διευθύντρια Elise Jalladeau. Στο διαγωνιστικό κομμάτι συμμετέχουν εννέα ταινίες. Στο Πανόραμα Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ξεχωρίζει η βραβευμένη με Σεζάρ ταινία «Quand Sisyphe se revolte» την οποία θα παρουσιάσουν ο σκηνοθέτης της Abraham Segal και ο φιλόσοφος Χρήστος Γιανναράς.

«Η νέα ταξιαρχία του γαλλικού σινεμά» θα είναι ένας επίσης σημαντικός κύκλος προβολών στον οποίο το κοινό θα γνωρίσει από κοντά τον Vincent Macaigne έναν από τους καλύτερους Γάλλους ηθοποιούς της νέας γενιάς.

Η ταινία έναρξης του φετινού φεστιβάλ είναι η «YSL» (Yves Saint Laurent) του Jalil Lespert που θα προβληθεί παρουσία του σκηνοθέτη, ενώ ως τανία λήξης θα δούμε το «Ενας Πύργος στην Ιταλία» της Valeria Bruni-Tedeschi πάλι παρουσία της σκηνοθέτιδος.

​​ Οι προβολές στην Αθήνα θα διαρκέσουν από τις 19 έως τις 26/3 (Δαναός, Embassy, Γαλλικό Ινστιτούτο) και στη Θεσσαλονίκη από τις 27/3 έως τις 2/4 στον κινηματογράφο «Παύλος Ζάννας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή