Ραντεβού στο νέο «Στούντιο»

Ραντεβού στο νέο «Στούντιο»

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα από τα πιο ευχάριστα νέα της εβδομάδας: η επαναλειτουργία του θρυλικού κινηματογράφου «Στούντιο» που ξεκινάει μεθαύριο (14/12, Σταυροπούλου 33) στις 3.30 μ.μ. με την προβολή της ταινίας των Μόντι Πάιθονς «Ενας προφήτης, μα τι προφήτης».

Η δωρεάν προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο περιήγησης στην Πλατεία Αμερικής που διοργανώνουν οι atenistas (11.30 π.μ. – 3 μ.μ.) με καθοδηγητή τον αρχιτέκτονα Νίκο Καβαδά σε κτίρια και σπίτια της περιοχής.

Η βόλτα σε αυτή την γεμάτη πολιτισμό, ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική και ιστορία συνοικία θα περάσει από τον γοτθικό Πύργο Τυπάλδου του 1914 (εκκίνηση στην Πλατεία Αμερικής στις 11.30 π.μ.), από το σημείο μαρτυρίου της Αγίας Φιλοθέης το 1588, στο σπίτι της Λέλας Καραγιάννη, η οποία εκτελέστηκε για την αντιστασιακή της δράση το 1944. Από τα εκλεκτιστικά κτίρια του 1920, τις μοντέρνες πολυκατοικίες του 1930, έργα των αρχιτεκτόνων Δούρα, Νικολαΐδη και Λαζαρίδη, στο σπίτι που έζησε ο Μ. Καραγάτσης, στις πρωτοποριακές πολυκατοικίες με τα προκήπια του 1950. Από τη βυζαντινή εκκλησία που αγιογράφησε ο Κόντογλου, στο σχολείο που φοίτησαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Δημήτρης Ροντήρης, ο Φιλοποίμην Φίνος, ο Αλέκος Σακελλάριος, ο Αγγελος Τερζάκης, ο Κορνήλιος Καστοριάδης, ο Ανδρέας Εμπειρίκος. Η περιήγηση θα καταλήξει στην Πλατεία Καλλιγά, όπου θα μιλήσουν για την ιστορία της γειτονιάς εκπρόσωποι της Ενωσης Πολιτών Πλατείας Καλλιγά.

Από τη 1 έως τις 3 το μεσημέρι ανοιχτοί θα είναι για ελεύθερη επίσκεψη οι χώροι Η΄ Γυμνάσιο (Διδακτήρια Μ. Νομικός, Νικοπόλεως 31-33), η έδρα του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος (Θήρας 31), ο Πύργος Τυπάλδου (Θήρας 54), η οικία Λέλας Καραγιάννη (Λέλας Καραγιάννη 1 & Σταυροπούλου), το κτίριο του ΚΕΘΕΑ-Διάβαση (Σταυροπούλου 28 & Καρπάθου), το the.flat (Καραμανλάκη 14). Αμέσως μετά ραντεβού στο Studio New Star Art Cinema! Φανταστείτε την αίσθηση, για όσους υπήρξαν θαμώνες του, να βρεθούν ξανά στην αίθουσα του αγαπημένου κουλτουριάρικου σινεμά της Αθήνας που έκλεισε οριστικά την άνοιξη του 2005. Θα θυμόσαστε ότι δεν υπήρχε εξώστης και ότι η μηχανή προβολής ήταν τοποθετημένη σε καμπίνα χτισμένη μέσα στην πλατεία, στο κέντρο περίπου του πίσω μέρους της αίθουσας (γι’ αυτό και οι σειρές των καθισμάτων στο κέντρο ήταν λιγότερες ενώ στα δύο πλάγια περισσότερες). Η πληροφορία είναι ότι η αίθουσα έχει ανακαινιστεί πάνω σε αυτό ακριβώς το μοντέλο. Σε λίγες ώρες, λοιπόν, οι πόρτες του «Στούντιο» ανοίγουν και πάλι…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή