Το μοντέλο της Καλαμάτας πέτυχε

Το μοντέλο της Καλαμάτας πέτυχε

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πόλη της Καλαμάτας και ο σύγχρονος χορός, μια σχέση λατρείας που γιορτάζει φέτος τα είκοσι χρόνια της, προβάλλοντας περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά την ίδια την πόλη. Σήμερα το βράδυ το Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας θα είναι κατάμεστο για την πρεμιέρα του 20ού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας (καλλιτεχνική διεύθυνση: Βίκυ Μαραγκοπούλου), όπου θα παρουσιαστεί η παράσταση του πολυαγαπημένου στην Ελλάδα Nederlands Dans Theater. Από πολύ νωρίτερα στους δρόμους της πόλης, στις πλατείες, στο λιμάνι, γύρω από τα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της Καλαμάτας θα έχει ξεκινήσει το ένα από τα δύο εργαστήρια του φετινού φεστιβάλ με τίτλο «On the road». Ενα μεγάλο άνοιγμα στην κοινότητα της πόλης που ακολουθεί τις ανάλογες πρωτοποριακές δράσεις οι οποίες γίνονται εδώ και χρόνια στο εξωτερικό.

«Μιλάμε για ένα απολύτως νεανικό φεστιβάλ», μου λέει από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ο δήμαρχος της Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος μιλώντας στην «Κ» για την οικονομική διάσταση όσο και τον πολιτιστικό αντίκτυπο του Φεστιβάλ στην πόλη της Καλαμάτας επισήμανε την τεράστια συμμετοχή των νέων όχι μόνο ως θεατών αλλά και ως εθελοντών («μια προσέλευση τόσο μεγάλη που δεν μπορεί να ικανοποιηθεί»).

Μπορεί να μην έχει χτιστεί κάποιο νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα για να καλυφθούν ανάγκες του Φεστιβάλ, όμως, όπως επισήμανε ο Παναγιώτης Νίκας, «κάθε χρόνο είναι εντυπωσιακή η μεταμόρφωση της παραλιακής ζώνης της Καλαμάτας τις ημέρες του Φεστιβάλ. Αθηναίοι, Ευρωπαίοι, καλλιτέχνες και θεατές όλων των ηλικιών αλλάζουν τους ρυθμούς της πόλης». Ετσι είναι. Το ξέρουν καλά αυτό όσοι έχουν έρθει έστω κι ένα καλοκαίρι στην Καλαμάτα για το φεστιβάλ χορού. Αύξηση των διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία της πόλης κυρίως τις ημέρες που διαρκεί το Φεστιβάλ, καθώς και αύξηση των συναλλαγών σε καταστήματα εστίασης και διασκέδασης επισημαίνει ο Παναγιώτης Νίκας ως «άμεσα οφέλη στην οικονομική ζωή της πόλης».

Ενα ακόμη συναρπαστικό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας είναι έτοιμο για δράση. Αναμένουμε με ενθουσιασμό!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή