Ενα εικοσιτετράωρο με την ερμηνεύτρια Ασπασία Στρατηγού

Ενα εικοσιτετράωρο με την ερμηνεύτρια Ασπασία Στρατηγού

3' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

10.00

Ξυπνάω υπό τον ήχο ενός ξυπνητηριού ή κάποιου τηλεφώνου που συνήθως χτυπάει και καταλήγει να εκτελεί και χρέη ξυπνητηριού. Οταν φυσικά δεν έχουν τα παιδιά σχολείο, διότι στην περίπτωση αυτή σηκωνόμαστε όλοι στις 07.00. Αρκετά βάρβαρο… Ανοίγω τα παράθυρα να μπει φρέσκος αέρας στο σπίτι και φτιάχνω τον καφέ μου, που αν ο καιρός το επιτρέπει τον απολαμβάνω στο μπαλκόνι έχοντας συντροφιά τα λουλούδια μου και, φυσικά, τον Θωμά τον γάτο μας. Το σπίτι τις πρωινές ώρες λούζεται από το φως του ήλιου και είναι πραγματική απόλαυση να το ζω. Η ιδανική στιγμή για να βάλω χαλαρωτική τζαζ μουσική και να ξεκινήσω την ημέρα μου ευχάριστα. Οταν υπάρχει χρόνος μου αρέσει να κάθομαι στο μπαλκόνι αρκετή ώρα και να αφήνω το μυαλό μου να ξεχνιέται. Είναι μια κάποιου είδους αποφόρτιση πριν καλά καλά αρχίσει η μέρα. Νομίζω πως αν ο καθένας μας είχε την πολυτέλεια να διαθέτει λίγο χρόνο το πρωί, καθισμένος στο μπαλκόνι του συντροφιά με τα λουλούδια του, πριν καλά καλά αρχίσει ο έξω κόσμος να κάνει θόρυβο, θα ήμασταν πολύ πιο ήρεμοι μέσα στη μέρα μας. Η πόλη το πρωί κρύβει ωραίους ήχους και μυρωδιές.

12.00 – 14.00

Συνήθως είμαι έξω για διάφορες δουλειές, από τις οποίες βρίσκω αφορμή για περίπατο στη γειτονιά μου. Αν οι υποχρεώσεις μου το επιτρέψουν, απομακρύνομαι πιο πολύ. Αγαπώ το κέντρο της Αθήνας και δεν χάνω ευκαιρία να το περπατήσω. Συχνά το συνδυάζω με αγορές ή συναντήσεις με φίλους. Αγαπημένο στέκι, το «Γιασεμί» στην Πλάκα, που εκτός από τον υπέροχο πρωινό μπουφέ του με σπιτικά καλούδια και την άλλης εποχής ατμόσφαιρα συνδυάζει και τη μουσική, διά χειρός της φίλης Βάγιας Νάση στο σόλο πιάνο.

15.00 – 17.00

Προετοιμασία φαγητού και χαλάρωση στο σπίτι. Η μαγειρική είναι άλλωστε πολύ αγαπημένη ασχολία. Τα παιδιά βρίσκονται και αυτά στο σπίτι και είναι μια καλή στιγμή για οικογενειακή ρουτίνα. Θα φάμε, θα πούμε τα νέα μας, θα διαβάσουμε για την άλλη μέρα. Οταν υπάρχει λίγο παραπάνω χρόνος, θα φτιάξουμε μαζί ένα σπιτικό γλυκό. Είναι επίσης η στιγμή που μπορούμε να δεχτούμε επισκέψεις από φίλους είτε των παιδιών είτε δικούς μου.

18.00 – 20.00 

Είναι το διάστημα κατά το οποίο τα παιδιά απουσιάζουν από το σπίτι για κάποια εξωσχολική δραστηριότητα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορώ να ασχοληθώ με μένα. Η γιόγκα έρχεται να πάρει τώρα τη θέση της. Με βοηθά να χαλαρώσω και να νιώσω ευεξία και δύναμη για το υπόλοιπο της ημέρας. Οταν βέβαια βρίσκομαι σε φάση προετοιμασίας ζωντανών εμφανίσεων ή δισκογραφίας, είναι σίγουρα η κατάλληλη ώρα μέσα στη μέρα για στούντιο ή πρόβες.

20.00 – 22.00

Τα παιδιά έχουν επιστρέψει στο σπίτι και ετοιμάζονται για τη νυχτερινή ρουτίνα τους. Ξεκινά η ετοιμασία για την επόμενη μέρα, μπάνιο, χαλάρωση στον καναπέ με μια ταινία ή κάποιο αγαπημένο βιβλίο. Συνήθως τα βράδια βρίσκω την απαιτούμενη ώρα να ασχοληθώ με τη δουλειά μου, όταν δεν λείπω σε συναυλίες. Αξιοποιώ την ησυχία του σπιτιού για να ακούσω μουσική, να επικοινωνήσω με συναδέλφους και να οργανώσω τα μελλοντικά σχέδια. Αν βέβαια είμαι εκτός για συναυλίες, εκείνη η ώρα με βρίσκει σε πρόβα ήχου και προετοιμασία για την παράσταση. Βρίσκω την ευκαιρία να περάσω ευχάριστο χρόνο με συναδέλφους backstage, κάτι που είναι απαραίτητο για να πάει καλά το live. Τα δύο προηγούμενα χρόνια, εξαιτίας των ζωντανών εμφανίσεων, έλειπα κάποια βράδια από το σπίτι και αναγκαστικά όλα αυτά είχαν μπει σε δεύτερη μοίρα. Υπάρχουν όμως και μεγάλα διαστήματα που δεν δουλεύω νύχτα και τότε προσπαθώ να απολαμβάνω τη σπιτική θαλπωρή, αλλά και να προσφέρω στον εαυτό μου έναν ευεργετικό βραδινό ύπνο. Η αλήθεια είναι ότι όσο περνούν τα χρόνια δεν αγαπώ το ξενύχτι.

23.00 – 01.00 

Ωρα για social media. Η στιγμή της ημέρας που μπαίνω στο μέιλ μου, τσεκάρω τα μηνύματα της σελίδας μου και κάνω αναρτήσεις στο Instagram. Προσπαθώ κατά τη διάρκεια της ημέρας να μην αποσπώμαι από τα κοινωνικά δίκτυα, τόσο γιατί θέλω να ζω την πραγματική ζωή όπως είναι και να μην είμαι με ένα κινητό στο χέρι, όσο και για να μην αποτελώ παράδειγμα προς αποφυγή για τα παιδιά. Υστερα απ’ όλα αυτά έρχεται η στιγμή του χαλαρωτικού βραδινού μπάνιου και της ξεκούρασης, συνήθως με ένα βιβλίο που θα με πάει στην αγκαλιά του Μορφέα.

H Ασπασία Στρατηγού παρουσίασε πρόσφατα, μαζί με τον Νίκο Σαμαρά, τον καινούργιο δίσκο τους με τίτλο «Φυλαχτό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή