Ενα εικοσιτετράωρο με την τραγουδοποιό Nalyssa Green

Ενα εικοσιτετράωρο με την τραγουδοποιό Nalyssa Green

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

12.00
Το νωρίτερο. Μπορώ να κοιμηθώ και παραπάνω. Μπορώ να ξυπνήσω για πρωί το απόγευμα. Ο χρόνος δεν έχει σημασία. Τον διαστέλλω και τον συμπυκνώνω όπως θέλω. Εχω υπερβεί τις ανθρώπινες συμβάσεις, είμαι κάτι σαν θεά. Ο χρόνος είναι δικός μου. Εγώ τον φτιάχνω. Ετσι κι αλλιώς πια δεν θυμάμαι ποια μέρα είναι ποια. Ο χρόνος ο κανονικός δεν ζει πια εδώ. Ξυπνάω λοιπόν, τρώω το πρωινό, πίνω τον καφέ, ταΐζω τη γάτα, και οργανώνω τις δουλειές που και σήμερα μάλλον θα αναβάλω για αύριο.
 
15.00
Ολα είναι ρευστά και θολά αλλά και κάπως απολαυστικά. Το μεσημεριανό γεύμα είναι πολύ σημαντική τελετή. Προτιμώ τα κρεατικά. Εχω μια εμμονή στο κοτόπουλο και στις σούπες οπότε η κοτόσουπα είναι για μένα παράδεισος για τους γευστικούς κάλυκες, το στομάχι και την ψυχή. Πολύ συχνά τρώω κοτόσουπα. Παραγγέλνω (υπάρχουν τρία εστιατόρια με φανταστικές κοτόσουπες στην περιοχή μου) και οργανώνω τη φάση ώσπου να έρθει. Καθαρίζω το τραπέζι, στήνω το λάπτοπ, πατάω «continue watching RuPaul’s drag race» να είναι έτοιμο για όταν χτυπήσει το κουδούνι.
 
18.00
Ισως να βγω να περπατήσω στη γειτονιά. Ισως να ανέβω τον λόφο. Ισως να πάω στο πάρκο. Ισως να κάνω τον γύρο του τετραγώνου μετρώντας πόσα μηχανάκια ΔΙ.ΑΣ. περνούν ανά δευτερόλεπτο. Ισως να πάω σούπερ μάρκετ. Ο,τι και να κάνω έξω από το σπίτι συνοδεύεται από μηχανική αντισηψία ανά πεντάλεπτο. Ευτυχώς το δέρμα μου έχει πια συνηθίσει και δεν σκάει, δεν ανοίγει, δεν ματώνει πια από το πολύ οινόπνευμα. Μήπως το σώμα μου βελτιώνεται; Μήπως η καραντίνα με κάνει σιγά σιγά υπεράνθρωπο; Υπεράνθρωπος που κάθεται 10 ώρες τουλάχιστον τη μέρα στον καναπέ κοιτώντας οθόνες και η μεγαλύτερη απόσταση που περπατάει είναι σαλόνι – τουαλέτα. Και καταναλώνει μυθοπλασία, αλκοόλ και σοκολάτες με ρυθμούς απίστευτους. Σκέφτομαι ότι το καλοκαίρι όλα θα φτιάξουν. Πάντα όλα φτιάχνουν το καλοκαίρι. Ή καταστρέφονται με τεράστιο γδούπο, πόνο, αλλά και ηδονή. Αλλά και αυτό είναι κάτι ανανεωτικό. Χρειάζεται πού και πού.
 
21.00
Βασικά γράφω τυχαίους αριθμούς ως ώρες. Δεν ξέρω τι ώρα είναι. Σε τούτο το οικιακό παράλληλο σύμπαν που ζούμε δεν χρειαζόμαστε ρολόγια. Το μόνο που έχει σημασία χρονική είναι πότε ανέβηκε το Instagram story γιατί όταν θα συμπληρώσει 24ωρο θα εξαφανιστεί. Μέσεντζερ, ίνστα, πέιτζ και μέιλ. Μιλάμε, αγαπιόμαστε, δείχνουμε ο ένας στον άλλον αυτά που φτιάξαμε και μας ζέσταναν την καρδιά. Τα πετάμε εκεί έξω μήπως ζεστάνουν και κανενός άλλου την καρδιά. Γκιφς και μιμς και λάικ και σέαρ. Ολα και όλοι ζουν μέσα σε πολύυυυυυυ μικρά σπιτάκια πάνω στην πλακέτα του κινητού μου.
 
00.00
Τις νύχτες προσπαθώ ναι μεν, αλλά δεν. Εξω δεν κινείται τίποτα. Είναι περίεργο γιατί τη μέρα γίνεται χαμός. Ολοι τρέχουν και πάνε στις δουλειές τους, εγώ δεν έχω δουλειές. Δεν μου επιτρέπεται. Η νύχτα με ενεργοποιεί. Καμιά φορά όχι για καλό. Ισως η αδράνεια να είναι καλός μηχανισμός αντιμετώπισης της νέας πραγματικότητας.
 
03.00
Τη βαθιά νύχτα τη λατρεύω. Ζω τη νύχτα. Είμαι νυκτόβια. Ισως είμαι κουκουβάγια. Τρομακτική και κάπως αστεία και στρογγυλομάτα και γαμψομύτα. Τις λατρεύω τις κουκουβάγιες. Οτιδήποτε με φτερά το αγαπώ. Θα ’θελα να ’μουνα πουλί, να μ’ αγαπούσανε πολλοί. Ισως να είμαι ήδη, και ήδη να μ’ αγαπάνε. Το ναλυσσόνι, πράσινο ιριδίζον εξωτικό πτηνό με πολύ ψιλή φωνή για κελάηδισμα.
 
06.00
Είδα στον ύπνο μου ότι στην κορυφή ενός ψηλού λόφου στεκόταν ένα γιγάντιο πουλί σαν πελεκάνος. Τεράστιο όμως, 5-6 μέτρα ψηλό. Στο ένα του πόδι ήταν δεμένα κάτι στρογγυλά βαρίδια που δεν το άφηναν να πετάξει. Προσπαθούσε να ανέβει και δεν τα κατάφερνε. Ανέβαινε λίγο και ξανακατέβαινε. Με χάρη βέβαια. Οχι με πίκρα. Με χάρη. Ενας δευτερολεπτοδείκτης να κινείται τυχαία και πιο γρήγορα από ό,τι πρέπει. Αλλά ο λεπτοδείκτης να μετράει σωστά. Αυτό είναι η καραντίνα. Αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν έχουν σημασία ή ουσία θλιβερή, γιατί πού και πού κοιταζόμαστε στα μάτια.
 
Ο τέταρτος δίσκος της Nalyssa Green «Ταξίδι αστρικό» κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο από την Inner Ear σε βινύλιο, cd και ψηφιακή μορφή. Περισσότερα στο inner-ear.gr και στο nalyssagreen-innerear.bandcamp.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή