Stranger Things: Πώς σχολίασε η Κέιτ Μπους την επιτυχία του «Running Up That Hill»

Stranger Things: Πώς σχολίασε η Κέιτ Μπους την επιτυχία του «Running Up That Hill»

31 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το χιτ της Κέιτ Μπους έχει επανέλθει στα μουσικά τσαρτ χάρη στη σειρά «Stranger Things».

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην καλύτερη – ίσως – σκηνή της τέταρτης σεζόν του «Stranger Things», η Max (την οποία ενσαρκώνει η ηθοποιός Σέιντι Σινκ) προσπαθεί να γλιτώσει από τα νύχια του κακού Vecna υπό τους ήχους του αγαπημένου της τραγουδιού, του «Running Up That Hill» της Κέιτ Μπους (Kate Bush).

Οι αναζητήσεις σε Google, YouTube και Spotify για το τραγούδι αυτό – το οποίο διασκεύασαν και οι Placebo το 2003 – έχουν εκτοξευτεί, κάνοντάς το και πάλι επίκαιρο 37 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Σε μια σπάνια δήλωσή της, η Κέιτ Μπους ευχαρίστησε όλους τους fans της σειράς του Netflix, τονίζοντας ότι είναι «πολύ συναρπαστικό» που το «Running Up That Hill» έχει επιστρέψει στα τσαρτ παγκοσμίως.

Η 63χρονη τραγουδίστρια έγραψε στην ιστοσελίδα της: «Ίσως έχετε ακούσει ότι το πρώτο μέρος της φανταστικής, καθηλωτικής νέας σεζόν του Stranger Things κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Netflix. Περιλαμβάνει το τραγούδι Running Up That Hill, το οποίο απέκτησε νέα ζωή από τους νέους θαυμαστές που αγαπούν τη σειρά».

Η Κέιτ Μπους, η οποία έχει αποσυρθεί εδώ και καιρό από τα φώτα της δημοσιότητας, ανέφερε ότι το τραγούδι της είναι στο νούμερο 8 των βρετανικών τσαρτ, ενώ εξέφρασε την ανυπομονησία της για τη συνέχεια της σεζόν.

Μπορεί να μην είχαν γεννηθεί καν το 1985 όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει το τραγούδι, αλλά οι Gen Z’ers έχουν τιμήσει το «Running Up That Hill» το οποίο πρωταγωνιστεί τις τελευταίες μέρες στο Tik Tok.

Είναι, τέλος, το τραγούδι με τις περισσότερες ακροάσεις στο αμερικανικό και το βρετανικό Spotify, σκαρφαλώνει ήδη και στα αμερικανικά τσαρτ, ενώ έπιασε το νούμερο 2 στο Apple Music.

Με πληροφορίες από Guardian

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή