Rage Against The Machine: Στην σκηνή 11 χρόνια μετά – Η συναυλία με την πολιτική χροιά

Rage Against The Machine: Στην σκηνή 11 χρόνια μετά – Η συναυλία με την πολιτική χροιά

Στο διάστημα μεταξύ των αναβολών της επανένωσης του συγκροτήματος που διήρκησε δύο χρόνια, οι πολιτικές αναταραχές στην Αμερική αυξήθηκαν. Οι Rage Against The Machine αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της συναυλίες σε αυτές

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Rage Against The Machine έδωσαν στις 9 Ιουλίου στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ την πρώτη τους συναυλία, 11 χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση, ερμηνεύοντας 15 από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους καθώς και μια διασκευή τραγουδιού του Μπρους Σπρίνγκστιν.

Την συναυλία παρακολούθησαν συνολικά 30.000 άνθρωποι, οι οποίοι ανυπομονούσαν για την επιστροφή του συγκροτήματος στη σκηνή μετά τον Ιούνιο του 2011. Η επανένωση – και επομένως και η περιοδεία – ανακοινώθηκε το 2019. Το αρχικό σχέδιο ήταν να ξεκινήσουν τα lives σε έναν μικρό χώρο κοντά στα σύνορα στο Ελ Πάσο του Τέξας.

Στο διάστημα μεταξύ των αναβολών της επανένωσης του συγκροτήματος που διήρκησε δύο χρόνια, οι πολιτικές αναταραχές στην Αμερική αυξήθηκαν. Οι Rage Against The Machine αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της συναυλίες σε αυτές. Μάλιστα, αντέδρασαν στην πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να ανατρέψει την απόφαση για την υπόθεση Ρόου εναντίον Γουέιντ που κατοχύρωνε το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση, κάνοντας μια δήλωση καθώς ο frontman Zack de La Rocha έκανε εκκλήσεις για ελευθερία. «Σταματήστε το Ανώτατο Δικαστήριο», είπε μεταξύ άλλων.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της  απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου στις 24 Ιουνίου, οι Rage ανακοίνωσαν ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων του live στο Alpine, καθώς και δύο παραστάσεις στο United Center στο Σικάγο, θα πήγαιναν σε οργανώσεις για τα δικαιώματα της γυναίκας στο Ουισκόνσιν και το Ιλινόις.

Με πληροφορίες από το NME, το Variety 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT