Μπγιορκ: Τρίτο σινγκλ μέσα από το νέο άλμπουμ «Fossora» (βίντεο)

Μπγιορκ: Τρίτο σινγκλ μέσα από το νέο άλμπουμ «Fossora» (βίντεο)

Το «Ancestress», που αποτελεί φόρο τιμής στη μητέρα της η οποία έχει πεθάνει, συνοδεύεται από το βίντεοκλιπ που διαδραματίζεται στο τελετουργικό μιας κηδείας

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μπγιορκ κυκλοφόρησε ακόμα ένα τραγούδι από το νέο της άλμπουμ, «Fossora». 

Το «Ancestress», που αποτελεί φόρο τιμής στη μητέρα της η οποία έχει πεθάνει, συνοδεύεται από το βίντεοκλιπ που διαδραματίζεται στο τελετουργικό μιας κηδείας.   

Όσον αφορά το περιεχόμενο του τραγουδιού και τη δημιουργία του, η Μπγιορκ έγραψε στο Instagram: «Για 20 χρόνια, δεν μπορούσα να παρεβρεθώ σε κηδείες καθώς κάτι σε αυτές με απομάκρυνε». Σε πρόσφατη συνέντευξή της στον ιστότοπο Pitchfork, η Ισλανδή καλλιτέχνις δήλωσε: «Βοηθούσα στην οργάνωση των μουσικών και στη δημιουργία της λίστας, αλλά δεν μπορούσα να μπω μέσα στην εκκλησία σε κηδείες μελών της οικογένειάς μου. Θύμωνα. Είμαι άθεη, οπότε έλεγα: “Για περιμένετε. Υπάρχει εδώ ένας παπάς που δεν έχει γνωρίσει ποτέ το άτομο που πέθανε; Είναι σαν να έχεις έναν MC να ραπάρει ρίμες που δεν έχει γράψει».

Για το «Ancestress» πρόσθεσε: «Αν ήμουν παπάς, αυτό θα έλεγα στην κηδεία».  Πρόκειται για το τρίτο τραγούδι από το «Fossora» μετά τα «Ovule» και «Atopos» που κι αυτά κυκλοφόρησαν συνοδεία μουσικών βίντεο. 

Ο δίσκος αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 30 Σεπτεμβρίου. Το Fossora, είναι η συνέχεια του άλμπουμ «Utopia» από το 2017. Μετά την ανακοίνωση του LP, η Μπγιόρκ εγκαινίασε και ένα podcast, το «Björk: Sonic Symbolism». 

 

Με πληροφορίες από το Pitchfork

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή