ΜΟΥΣΙΚΗ

Μπγιορκ: Τρίτο σινγκλ μέσα από το νέο άλμπουμ «Fossora» (βίντεο)

Το «Ancestress», που αποτελεί φόρο τιμής στη μητέρα της η οποία έχει πεθάνει, συνοδεύεται από το βίντεοκλιπ που διαδραματίζεται στο τελετουργικό μιας κηδείας

Μπγιορκ: Τρίτο σινγκλ μέσα από το νέο άλμπουμ «Fossora» (βίντεο)

Η Μπγιορκ κυκλοφόρησε ακόμα ένα τραγούδι από το νέο της άλμπουμ, «Fossora». 

Το «Ancestress», που αποτελεί φόρο τιμής στη μητέρα της η οποία έχει πεθάνει, συνοδεύεται από το βίντεοκλιπ που διαδραματίζεται στο τελετουργικό μιας κηδείας.   

Όσον αφορά το περιεχόμενο του τραγουδιού και τη δημιουργία του, η Μπγιορκ έγραψε στο Instagram: «Για 20 χρόνια, δεν μπορούσα να παρεβρεθώ σε κηδείες καθώς κάτι σε αυτές με απομάκρυνε». Σε πρόσφατη συνέντευξή της στον ιστότοπο Pitchfork, η Ισλανδή καλλιτέχνις δήλωσε: «Βοηθούσα στην οργάνωση των μουσικών και στη δημιουργία της λίστας, αλλά δεν μπορούσα να μπω μέσα στην εκκλησία σε κηδείες μελών της οικογένειάς μου. Θύμωνα. Είμαι άθεη, οπότε έλεγα: “Για περιμένετε. Υπάρχει εδώ ένας παπάς που δεν έχει γνωρίσει ποτέ το άτομο που πέθανε; Είναι σαν να έχεις έναν MC να ραπάρει ρίμες που δεν έχει γράψει».

Για το «Ancestress» πρόσθεσε: «Αν ήμουν παπάς, αυτό θα έλεγα στην κηδεία».  Πρόκειται για το τρίτο τραγούδι από το «Fossora» μετά τα «Ovule» και «Atopos» που κι αυτά κυκλοφόρησαν συνοδεία μουσικών βίντεο. 

Ο δίσκος αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 30 Σεπτεμβρίου. Το Fossora, είναι η συνέχεια του άλμπουμ «Utopia» από το 2017. Μετά την ανακοίνωση του LP, η Μπγιόρκ εγκαινίασε και ένα podcast, το «Björk: Sonic Symbolism». 

 

Με πληροφορίες από το Pitchfork