Ακούστε το νέο τραγούδι των Florence + The Machine, «Mermaids»

Ακούστε το νέο τραγούδι των Florence + The Machine, «Mermaids»

Οι στίχοι του νέου τραγουδιού, περιγράφουν τον μουντό καιρό της Βρετανίας και τη σκοτεινή πλευρά της κοινωνίας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Florence + The Machine, το δημοφιλές βρετανικό indie rock συγκρότημα, επέστρεψε με νέο σινγκλ. Οι στίχοι του νέου τραγουδιού «Mermaids», περιγράφουν τον μουντό καιρό της Βρετανίας και τη σκοτεινή πλευρά της κοινωνίας. 

Το τραγούδι κυκλοφόρησε στις 21 Απριλίου και θυμίζει σε ύφος ολόκληρο το άλμπουμ του συγκροτήματος «Dance Fever» από το 2022. Μια παραγωγή του Ντέιβ Μπέιλι, το σινγκλ αναφέρεται σε γοργόνες με «κοφτερά δόντια» οι οποίες εμφανίζονται τη νύχτα για να πιουν, να χορέψουν και να «θυσιάσουν την ανθρώπινη καρδιά». 

Οι Florence + The Machine προϊδέαζαν το κοινό για την κυκλοφορία του σίνγκλ για αρκετές εβδομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η πρώτη ανάρτηση έγινε στις 6 Απριλίου μέσω ενός βίντεο που περιλάμβανε πλάνα από ταινίες τρόμου με γοργόνες. Το κλιπ ανακοίνωνε στους θαυμαστές: «Ενα νέο τραγούδι έρχεται στο σύμπαν του Dance Fever». 

Ανάμεσα σε άλλα teaser, το συγκρότημα μοιράστηκε με τους θαυμαστές το έργο τέχνης του σινγκλ. Το εξώφυλλο θύμιζε εκείνο του Dance Fever, υπονοώντας ότι τα δύο πρότζεκτ ίσως να συνδέονται. 

Τον Μάρτιο, το συγκρότημα παρουσίασε μια διασκευή του τραγουδιού των No Doubt «Just a Girl», για να συμπεριληφθεί στη δεύτερη σεζόν της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς του δικτύου Showtime, «Yellowjackets». 

Η τραγουδίστρια Φλόρενς Γουέλς και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, αναμένεται να εμφανιστούν την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023 στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο, στο πλαίσιο του Eject Festival 2023

Με πληροφορίες από το NME, το Pitchfork

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή