Ζόρντι Σαβάλ στη Στέγη

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον διάσημο Καταλανό μουσικό Ζόρντι Σαβάλ τον γνώρισα με τον ίδιο τρόπο που τον έμαθε το ευρύ κοινό. Μέσα από την ταινία του Αλέν Κορνό «Ολα τα πρωινά του κόσμου» (1991), της οποίας τη μουσική (του συνθέτη της Μπαρόκ περιόδου Μαρέν Μαρέ) ερμήνευε ο Σαβάλ. Θυμάμαι ακόμη την ηρεμία και το βάθος εκείνης της μουσικής, που φρόντισα να μπορώ να ακούω όποτε ήθελα αγοράζοντας το cd με το σάουντρακ. Πέρασαν τα χρόνια και πρόσφατα έπεσα πάνω στη μουσική που συνθέτει και ερμηνεύει η κόρη του Ζόρντι Σαβάλ και της σοπράνο Montserrat Figueras, Arianna Savall, η οποία μ’ ένα δικό της μοναδικό τρόπο συνεχίζει την παράδοση αυτής της εκπληκτικής μουσικής οικογένειας (να πούμε ότι και ο Feran Savall, αδερφός της Arianna, είναι ένας εξαιρετικός κιθαρίστας και τραγουδιστής που συνδυάζει στους αυτοσχεδιασμούς και τις συνθέσεις του πολλά διαφορετικά είδη μουσικής). «Η Αριάνα Σαβάλ θα έρθει στη Στέγη τον Μάρτιο, το έχετε ακούσει;» μου είχε πει το περασμένο φθινόπωρο ο υπάλληλος του καταστήματος όπου αγόρασα ένα cd του συνόλου της Hesperion XXI του Ζορντί Σαβάλ, με μεσαιωνικούς χορούς. Το είχα ψάξει και είδα πως η πληροφορία ήταν λάθος και πως μόνο ο Ζόρντι Σαβάλ θα ερχόταν στη Στέγη.

Η πολυπόθητη στιγμή ήρθε, όμως πιστεύοντας ότι θα έβρισκα τελευταία στιγμή μια θέση, δεν φρόντισα. Ετσι, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν θα μπορέσω να παραβρεθώ στη βραδιά που θα χαρίσει ο Σαβάλ αύριο το βράδυ στο αθηναϊκό κοινό. Δεν πειράζει. Ο ενθουσιασμός μου είναι μεγάλος μόνο που φαντάζομαι την αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη και κατανυκτικά ήσυχη, έτοιμη να τιμήσει, έτσι ακριβώς όπως πρέπει, έναν μουσικό όπως ο Ζόρντι Σαβάλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή