Μπωμαρσαί στο Μέγαρο

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε πέρυσι τη διαδρομή του. Και ήταν ένα ακόμη στοίχημα για τον Στάθη Λιβαθινό, που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε σκηνοθετήσει διαφορετικά κείμενα. Πέρυσι, όμως, διάλεξε τον «Γάμο του Φίγκαρο» του Γάλλου δραματουργού Πιερ Μπωμαρσαί. Κέρδισε το αθηναϊκό κοινό και επαναλαμβάνεται και φέτος στο Μέγαρο Μουσικής και πάλι.

Το έργο «Η τρελή μέρα ή Ο γάμος του Φίγκαρο» γράφτηκε στα 1778. Πρωτοπαρουσιάστε στις 24 Απριλίου 1784 στο θέατρο Oden. Αποτελεί μέρος της περίφημης τριλογίας του Μπωμαρσαί, στην οποία βασίστηκαν δύο από τις διασημότερες όπερες του λυρικού ρεπερτορίου -«Οι γάμοι του Φίγκαρο», του Μότσαρτ και «Ο κουρέας της Σεβίλλης» του Ροσίνι. Το έργο του Μπωμαρσαί γράφτηκε τις παραμονές της Γαλλικής Επανάστασης και θεωρήθηκε προάγγελός της και ανήκει στα πιο ενδιαφέροντα θεατρικά κείμενα του 18ου αιώνα.

Μια μεγάλη παρέα ταλαντούχων ηθοποιών, οι περισσότεροι από τους οποίους τον ακολουθούν από την ίδρυση της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου πριν από χρόνια πρωταγωνιστούν και δημιουργούν ένα σκηνικό ευφρόσυνο και το σίγουρο είναι ότι περνάει τόσο το κείμενο (μετάφραση Ελσα Ανδριανού) όσο και όσα θέλει να θίξει ο σκηνοθέτης. Ανάμεσά τους οι Λ. Αγγελάκης, Δημήτρης Ημελλος, Νίκος Καρδώνης, Μαρία Σαββίδου, Αρης Τρουπάκης. Την παράσταση συνοδεύει ζωντανή μουσική που παίζουν ο Αλέξης Κωτσόπουλος και ο Νίκος Καρύδης.

«Ο γάμος του Φίγκαρο» θα παίζεται στο Μέγαρο Μουσικής μέχρι τις 29 Νοεμβρίου, από Τετάρτη ώς Κυριακή, στις 8.30 μ.μ. Στις ημερομηνίες 1, 4, 8, 11, 15, 18, 22, 25, 29/11 οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν στις 7 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή