Ο καινοτόμος Μπράιαν Ινο

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μπράιαν Ινο, καινοτόμος ήδη από την αρχή της καριέρας του με τους Ρόξι Μιούζικ στις αρχές του ‘70, ήταν το πρώτο μέλος συγκροτήματος που βρέθηκε στη σκηνή χωρίς κάποιο μουσικό όργανο, αλλά με εξοπλισμό για μιξάρισμα και επεξεργασία ήχου, συνθεσάιζερ και κασετόφωνα με τα οποία έδινε στο συγκρότημα ιδιαίτερο ήχο και ταυτότητα.

Το 1975 δημιουργεί το Discreet Music, το πρώτο άλμπουμ άμπιεντ μουσικής, και τη δεκαετία του ’90 αυτό που ο ίδιος ονομάζει generative (τζένερατιβ) μουσική. Πρόκειται για αυτοπαραγόμενα μουσικά συστήματα, ήχους που επαναλαμβάνονται κυκλικά ψηφιακά σε συνδυασμούς διαφορετικούς κάθε φορά. Κάνει ηχητικά installation, επεκτείνει την αισθητική της άμπιεντ σε εικαστική μορφή και το 2006 δημιουργεί τα 77 Million Paintings, τζένερατιβ βίντεο και μουσική για τον υπολογιστή. Είναι ο άνθρωπος που συνέβαλε σημαντικά στη διάδοση του μινιμαλισμού στη μουσική και έχει αλλάξει τον τρόπο που βλέπουν οι σύγχρονοι μουσικοί το στούντιο: από ένας χώρος καταγραφής μουσικής μπορεί να γίνει ένα επιπλέον μουσικό όργανο. Ο Οκτώβριος ξεκινάει με ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός: ο Μπράιαν Ινο έρχεται στη Στέγη με την ηχητική του εγκατάσταση The Ship, που θα διαρκέσει από 3 έως 23/10. Στις 4/10 έχει προγραμματιστεί και ομιλία του με ελεύθερη είσοδο (πληροφορίες στο www.sgt.gr).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή