ΘΕΑΤΡΟ

Η απογείωση του «Γυάλινου κόσμου»

i-apogeiosi-toy-gyalinoy-kosmoy-2304982

Οσες φορές και να έχεις δει τον «Γυάλινο κόσμο», υπάρχει πάντα και μια επόμενη φορά που θα σε οδηγήσει στην απέναντι όχθη. Εκεί που, πέρα από κάθε προβλέψιμη ανάγνωση αυτού του συνταρακτικού έργου του Τενεσί Ουίλιαμς, υπάρχει η εξαντλητική χρήση κάθε μέσου που παρέχει το θέατρο, ως μια πύλη «ψεύδους» που οδηγεί στην αλήθεια.

Η παράσταση στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας προσφέρει βίωμα, πλήρες, σύνθετο, αναπάντεχο. Εξέρχεσαι απογυμνωμένος με όλες τις αναστολές διαλυμένες και τις όποιες προκαταλήψεις θρυμματισμένες. Η σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά και η ρωμαλέα κοσμοθεωρία του απογείωσαν τον οικείο «Γυάλινο κόσμο» και τον μετουσίωσαν σε εμπειρία ολικής κάθαρσης.

Η μετάφραση του Αντώνη Γαλέου μας έδωσε το έργο σε γλώσσα γήινη και ποιητική. Συνηγόρησε το σκηνικό (Ελένη Μανωλοπούλου), τα κοστούμια (Ιωάννα Τσάμη), οι έξοχοι φωτισμοί (Αλέκος Αναστασίου) και η υποβλητική μουσική του Κορνήλιου Σελαμσή. Ρεσιτάλ ερμηνείας από την Μπέτυ Αρβανίτη και τον Χάρη Φραγκούλη, με αλησμόνητες σκηνικές παρουσίες. Εξαιρετικοί και οι Ελίνα Ρίζου και Εκτορας Λιάτσος. Η γλυπτική εγκατάσταση της Φαίδρας Οικονόμου μας έδωσε μια δυνατή εκδοχή του ιδιωτικού κόσμου της Λώρας.

Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, Κεφαλληνίας 16, τηλ. 210-88.38.727.