Για τη φθορά μιας σχέσης

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς αντιμετωπίζεται η φθορά μιας μακροχρόνιας σχέσης; Πόσο εύκολο είναι ένα δημόσιο πρόσωπο να δημοσιοποιήσει στοιχεία της προσωπικής του ζωής; Ποιος ο ρόλος των γονιών στην προσωπική ζωή των παιδιών τους; Πόση απόσταση λόγων και πράξεων υπάρχει μέσα στις οικογένειες αλλά και μεταξύ φίλων;

Το έργο «Εύα και Νόρα» του Μυρώδη Αδαμίδη, που παρουσιάζεται στο θέατρο «Αλκμήνη» σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου, αποτελεί ένα μικρό διαμαντάκι της νεοελληνικής δραματουργίας. Δύο γυναίκες, έπειτα από αρκετά χρόνια σχέσης, αντιμετωπίζουν την εισβολή μιας τρίτης γυναίκας, που τις βοηθά στη διαδικασία της αυτογνωσίας. «Οι ομόφυλες σχέσεις δεν διαφέρουν ουσιαστικά από τις ετερόφυλες. Πολλές φορές, όμως, εσωτερικεύουν τα κυριαρχικά μοντέλα εξουσίας. Από την άλλη, η πεποίθηση ότι μια ομόφυλη σχέση υστερεί αληθινής αγάπης δεν περιέχει δόση αλήθειας», λέει ο συγγραφέας, σε μια παράσταση που στήθηκε με μεράκι και χαμηλούς τόνους από ταλαντούχους ανθρώπους. Η Θεοδώρα Σιάρκου, η Αννίτα Κούλη, η Ελεονώρα Αντωνιάδου και η δραματουργός Σοφία Αδαμίδου (σε φιλική συμμετοχή) φώτισαν με ενάργεια κάθε πτυχή του έργου.

Θέατρο «Αλκμήνη» (Αλκμήνης 8-12, τηλ. 210-34.28.650), κάθε Σάββατο (6.30 μ.μ.) και Κυριακή (9 μ.μ.) για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή