Φως για το Θεατρικό Μουσείο και την Ορχήστρα των Χρωμάτων

Φως για το Θεατρικό Μουσείο και την Ορχήστρα των Χρωμάτων

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσκεψη στο υπουργείο Πολιτισμού έκανε σήμερα το πρωί ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Σωήρης Χατζάκης, ο οποίος έγινε δεκτός από τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα. Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, ο υπουργός συνομίλησε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και συνεχάρη τους συντελεστές των κοινωνικών προγραμμάτων (στα προγράμματα «Θέατρο κατ' οίκον« και «Επισκεπτήριο»).

Αλλά εκτός από τα θέματα του Εθνικού Θεάτρου, ο υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε και στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού που συζητείται. Και σ' αυτό το σημείο έδωσε τις δύο αισιόδοξες ειδήσεις ο υπουργός  Πολιτισμού: «Οι δράσεις οι οποίες διακρίνονται για τον καλλιτεχνικό και τον κοινωνικό τους χαρακτήρα δεν κινδυνεύουν. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο Εθνικό Θέατρο. Υπέγραψα επιχορήγηση ύψους 100 χιλ. Ευρώ ώστε να αρχίσει να κινείται η υπόθεση του Θεατρικού Μουσείου. Θα τελειώσουμε με τα βάρη του και θα αποφασίσουμε για τη στέγασή του στο Μέγαρο Μουσικής ή αλλού όπου υπάρχει θερμό ενδιαφέρον».

Και ακολούθησε το δεύτερο αισιόδοξο μήνυμα: «Σε ένα μήνα η Ορχήστρα των Χρωμάτων διοργανώνει την πρώτη της εκδήλωση μετά από καιρό. Διανύουμε ασφαλώς μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, αλλά δεν είμαστε "μοιραίοι και άβουλοι αντάμα"», είπε ο υπουργός Πολιτισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή