«Κνωσός», μια έκπληξη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θέατρο «Κνωσός» είναι ένας καλλιτεχνικός χώρος της Πατησίων με ιστορία, πολλές ωραίες αναμνήσεις για τους κατοίκους της περιοχής και συνεχή δράση. Μιλάμε συχνά για νέες σκηνές που ανοίγουν στη γειτονιά και ξεχνάμε να αναφέρουμε το «Κνωσός» παρόλο που οι παραστάσεις του δεν σταμάτησαν ποτέ από το 1985 που πρωτοάνοιξε.

Λίγο πριν από την παράσταση των «Απάχηδων των Αθηνών», την παραγωγή της Λυρικής Σκηνής (2000) που παρουσιάζεται εδώ κι ένα μήνα στο «Κνωσός» σε νέα ενορχήστρωση, βρίσκομαι στο γραφείο του Λάμπρου Τσάγκα, διευθυντή και ιδρυτή του «Κνωσός». Νιώθεις την αφοσίωσή του, την αγάπη των συνεργατών που τον περιβάλλουν.

Να θυμίσουμε την πορεία του Λάμπρου Τσάγκα, καθοριστική στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου, ο οποίος το 1978 μαζί με τον Χρίστο Τσάγκα είχαν ιδρύσει το «Παλκοσένικο», που λειτούργησε ως ελεύθερος θίασος και για ένα χρόνο ως ημικρατικό Θέατρο Στερεάς Ελλάδας. Πρόκειται για μια ομάδα που αυτοσυντηρήθηκε και άντεξε πολλά χρόνια, διαρκώς σε περιοδείες σε χωριά και πόλεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, αναρωτιέμαι ποιoς θυμάται ότι στο θέατρο «Κνωσός» ξεκίνησε το ενδιαφέρον να δοθεί μια στέγη στους Ελληνες χορευτές με την πολύ σημαντική πρωτοβουλία των Δευτερότριτων του χορού τη δεκαετία του ’90.

Καθισμένη τώρα στην πλατεία του θεάτρου είμαι μάρτυρας μιας αποκάλυψης. Εδώ στην οδό Κνωσού, σε μια παραμελημένη γειτονιά, παρουσιάζεται μια λαμπερή παράσταση που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις πολυδιαφημισμένες παραγωγές που ανεβαίνουν αυτήν την περίοδο. Σημειώστε: Κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή στις 7.30 μ.μ., στο θέατρο «Κνωσός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή