Ξεκινούν οι δράσεις του Εθνικού εν μέσω… πυρών

Ξεκινούν οι δράσεις του Εθνικού εν μέσω… πυρών

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν πέρασε ήσυχα το Σαββατοκύριακο στο Εθνικό Θέατρο. Κι αυτό γιατί συνεχίστηκαν οι επιστολές και οι απαντήσεις. Αυτήν τη φορά ο καλλιτεχνικός διευθυντής Στάθης Λιβαθινός απάντησε με δύο εκτενείς επιστολές (που δημοσιεύτηκαν στο site του Εθνικού Θεάτρου). Η πρώτη, στις 11/9, ήταν προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. για όσα είχαν ήδη δει το φως της δημοσιότητας από την πλευρά του Δ.Σ. «Υπηρετώ το Εθνικό Θέατρο σε μια εξαιρετικά δύσκολη κοινωνική στιγμή και σας ζητώ να μην πιάνεστε από εκφράσεις και σχήματα λόγου, αλλά να δείτε την ουσία των προτάσεών μας και την αγωνία που κρύβουν για το μέλλον του Εθνικού Θεάτρου», ενώ επισήμανε ότι «πορεύομαι σύμφωνα με τον νόμο, τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις μου και θα συνεχίσω να εισηγούμαι προς το Δ.Σ. ό,τι εγώ και οι συνεργάτες μου θεωρούμε ότι ωφελεί και προάγει το θεάτρο και τη θεατρική παιδεία στις αρχές του 21ου αιώνα».

Δύο μέρες αργότερα, προχθές Κυριακή 13/9, ο Στάθης Λιβαθινός απάντησε σε κάθε μία από τις παρατηρήσεις της επιστολής του Δ.Σ. και σε όσα τον εγκαλούν για ψεύδη, με σκληρό ύφος επίσης, και υπεραμύνεται το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος «να αποφασίζω για την καλλιτεχνική πορεία του Θεάτρου, να εισηγούμαι καίριες τομές για τη λειτουργία του και τη λειτουργία της Σχολής του και να πληροφορώ δημόσια το κοινό, όταν βλέπω ότι χάνονται τεράστιες ευκαιρίες από αναβλητικότητα ή γραφειοκρατία», καταλήγει.

Και μέσα σ’ όλο αυτό το διόλου ευχάριστο κλίμα, οι δράσεις του Εθνικού για τη νέα χρονιά ξεκινούν. Πρώτη πρώτη η δράση «Ανοιχτές Πρόβες», ένας νέος θεσμός που στόχο έχει να δώσει τη δυνατότητα σ’ όσους αγαπούν το θέατρο, και κατά προτίμηση δεν έχουν άμεση επαγγελματική σχέση μ’ αυτό, να δουν από κοντά την προετοιμασία μας παράστασης, σε διαφορετικές φάσεις της πρόβας. Οι παραστάσεις που θα δώσουν την ευκαιρία σε 30 άτομα κάθε φορά να παρακολουθούν την εξέλιξη της προετοιμασίας τους είναι: «Ριχάρδος Γ΄», σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά· «Ο βίος του Γαλιλαίου», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου· «Καγκουρώ», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά και «Μάγκντα Γκαίμπελς», σε σκηνοθεσία Αντζελας Μπρούσκου.

Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν στο Γραφείο Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, από τις 14-21/9 (εκτός Σαββάτου και Κυριακής), από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ., στο τηλ. 210-52.88.112, δηλώνοντας την παράσταση για την οποία ενδιαφέρονται. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Επίσης, διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά, σε πλήρως ανανεωμένο πλαίσιο, το Στούντιο Συγγραφής Θεατρικού Εργου. Το Στούντιο είναι οκτάμηνης διάρκειας και ξεκινά στις 13 Οκτωβρίου. Το διευθύνει ο κριτικός θεάτρου Ηρακλής Λογοθέτης και υποστηρίζεται από ομάδα ηθοποιών και σκηνοθετών του Εθνικού με επικεφαλής κατά το πρώτο τετράμηνο τον Στ. Φασουλή και τον Δημ. Καραντζά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή