Μια Ελληνίδα κερδίζει το θεατρικό Λονδίνο

Μια Ελληνίδα κερδίζει το θεατρικό Λονδίνο

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελπίδα Σταθάτου, μία Κεφαλλονίτισσα 31 ετών, κερδίζει το δικό της … αστέρι στην καρδιά της θεατρικής Ευρώπης, το Λονδίνο, μιλώντας για ένα από τα μεγαλύτερα θέματα της εποχής μας, τη νευρική ανορεξία. Ο «Stegosaurus», όπως ονομάζεται η παράστασή της, παρουσιάζεται έως και τις 4 Μαρτίου στο Vault Festival στο Λονδίνο.

«Η πρώτη μου αγάπη ήταν ο χορός. Έτσι ξεκίνησα εντατικά στο δημοτικό σχολείο και δεν σταμάτησα ποτέ μέχρι τα τέλη λυκείου. Στην συνέχεια σπούδασα ψυχολογία. Με αφορμή τις σπουδές μου, ξεκίνησα την δική μου θεραπεία πολύ νωρίς.  Μέσα από αυτό το ταξίδι πήρα την απόφαση να παρακολουθήσω μαθήματα υποκριτικής, αρχικά στην Ελλάδα. Μετά την αποφοίτηση μου ήθελα να ταξιδέψω να μάθω και να δω θέατρο και εκτός της χώρας μου. Κάπως έτσι αποφάσισα να μετακομίσω στο Λονδίνο, όπου σπούδασα στο London School of Film and Media και συνέχισα με μεταπτυχιακό» λέει σήμερα στην «Κ» η Ελπίδα.

Μια Ελληνίδα κερδίζει το θεατρικό Λονδίνο-1

Μετά την αποφοίτησή της, και αφού είχε συμμετάσχει σε παραγωγές στο Λονδίνο, αποφάσισε να κάνει την πρώτη δική της παραγωγή στο θέατρο με το έργο «Stegosaurus». Η παράστασή της, μιλώντας για τη νευρική ανορεξία, ρίχνει μια καυστική ματιά στις συναισθηματικές και διατροφικές διαταραχές που καταστρέφουν τη ζωή πολλών ανθρώπων, εστιάζοντας στην αληθινή ιστορία μιας τριαντάχρονης γυναίκας.

Μια Ελληνίδα κερδίζει το θεατρικό Λονδίνο-2

«Τον Σεπτέμβρη του 2016 βρέθηκε στα χέρια μου ένα σενάριο της Έρσης Νιότη. Μια αληθινή ιστορία μιας κοπέλας που πάσχει από διατροφικές διαταραχές και προβλήματα ψυχικής υγείας πάνω από 15 χρόνια.  Ένιωσα με την πρώτη φορά πως το έργο αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνω. Δεν είχα ξαναδουλέψει σε κάτι τόσο δύσκολο όπως είναι ένας μονόλογος ποτέ, πόσο μάλλον σε ένα τόσο δύσκολο θέμα και στα αγγλικά.  Με φόβιζε πάρα πολύ να το κάνω, αλλά η αγάπη μου για το θέμα και η έλξη μου για το ίδιο το κείμενο ήταν τόσο μεγάλη που αποφάσισα να πάρω το ρίσκο και να συγκεντρωθώ από το μηδέν σε αυτό και ως παραγωγός» λέει σήμερα η Ελπίδα. 

Μια Ελληνίδα κερδίζει το θεατρικό Λονδίνο-3

Το κείμενο έχει ιδιαίτερες δυσκολίες διότι είναι μία αληθινή ιστορία, είναι ένας μονόλογος και είναι πολύ απαιτητικό. Συναισθηματικά κινούμε στα άκρα» τονίζει στην «Κ» η Ελπίδα. Η πρώτη παρουσίαση του έργου το περασμένο καλοκαίρι στο φεστιβάλ του Εδιμβούργου εντυπωσίασε (Ας μην ξεχνάμε μάλιστα ότι το έργο παρουσιάζεται στα αγγλικά, τα οποία η Ελπίδα μιλά άπταιστα αλλά δεν είναι η μητρική της γλώσσα. Επόμενο βήμα του «Stegosaurus», ήταν στο Vault Festival, ένα φεστιβάλ 2 μηνών που σκοπό έχει να φέρει στο Λονδίνο τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς από διάφορα μέρη στον κόσμο. Ο «Stegosaurus» παρουσιάζεται στο Network Theatre. 

Trailer της παράστασης:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή